SEC başkanı clayton
SEC Başkanı Clayton, ICO ve ETF düzenlemeleri hakkında konuştu

SEC Başkanı Clayton, ICO ve ETF düzenlemeleri hakkında konuştu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD SEC Başkanı Jay Clayton, CNBC’ye düzenleyicinin İlk Para Teklifi (ICO) uyumu konusunda yorumlarda bulunarak sıkı duruşunu yineledi.

CNBC ile yapılan röportajda sırasında konuşan Clayton son uygulanan esaslarda bahsetti.  Paragon ve Airfox ile yapılan görüşmelerde, Clayton, ABD’li tüketicilerle SEC ana esaslarına uygun olarak halka açık satış yapılması gerekliliğinin altını çizdi. “ICO’ların kayıt altına alındığı söyleyerek şu ifadelerde bulundu:

Bir ICO’nun offshore ya da özel bir yerleşim muafiyeti uyarınca gerçekleştirildiği ölçüde belirlenecek ceza; Bir ICO’da herkese açık bir teklif gerçekleştirdiğiniz ölçü ile uyumlu değildir.

Hem SEC hem de diğer düzenleyici Emtia Vadeli İşlemleri Ticareti Komisyonu (CFTC) tarafından Bitcoin (BTC) bir menkul kıymet olarak kabul edilmezken, çeşitli ICO tokenlerinin bireysel incelemeye tabi olduğu perspektifinin benimsendiği görülüyor.

Clayton, “Bitcoin’in bir menkul kıymet olmadığını, ancak gördüğünüz ve konuştuğunuz birçok ICO’nun menkul kıymetler olduğunu açıkça görüyoruz” diye ekledi.

SEC Başkanı Clayton ETF’ler konusunda aşama kaydettiklerini söyledi

Devam etmekte olan konuşmada, bu yıl kripto para endüstrisini etkileyen diğer ilgili konulara da değinerek, Bitcoin borsa yatırım fonlarının (ETF’ler) piyasaya sürülmesine izin verilip verilmeyeceğine dair kararlardan da söz edildi.

Clayton tüm konularda, piyasalar tarafından bilinen SEC’in sıkı duruşunun devam ettiğini dile getirdi:

Zamanlama hakkında yorum yapmayacağım. Ama bizim için endişe verici olan bazı konularda net olarak anlaştığımızı söyleyebilirim.

2017 yılında ICO projesinden yaklaşık 27 milyon dolar toplayan Paragon ve Airfox’un, şimdi düzenleyicilerin kayıtlı olmayan menkul kıymetleri satma suçundan ötürü para cezasına ek olarak, yatırımcılara milyonlarca dolar geri ödemeleri gerekiyor.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin