SEC başkanı zor anlar yaşadı! Hangi kripto para biriminin duruşu tehlikede?
SEC başkanı zor anlar yaşadı! Hangi kripto para biriminin duruşu tehlikede?

SEC Başkanı bu coin’i duyunca kaçtı! Niye yanıt vermedi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – SEC ve Ripple, menkul kıymet tanımı konusunda yasal bir mücadele içinde ve bu soru oldukça önemli konumda.

SEC Başkanı Gary Gensler, Ethereum’un bir menkul kıymet olduğunu düşünüp düşünmediğini doğrudan yanıtlamaktan kaçınarak manşetlere taşındı. Bunun yerine, kripto sektörü için daha kapsamlı bir düzenleyici ortam için adım atılması çağrısında bulundu.

Gensler Ether’in duruşunu netleştiremedi

Gensler’in Ethereum’un düzenleyici statüsü hakkındaki soruyu yanıtlamaması, sorunun önemini vurguluyor. 2018’de bir MIT profesörü olarak, bir ICO aracılığıyla gün ışığını gördüğü için Ether’in menkul kıymet olarak kabul edilmesi gerektiğini belirtmişti.

Dünyanın en büyük ikinci dijital para birimindeki daha önceki duruşunu sergileyememek, bu durumda yanlış olan tek şey değil. Gensler’in yanıtı, kripto varlıkları hakkında tek tip bir görüşe sahip olup olmadığı konusunda önemli bir netlik getirebilirdi.

Ripple-SEC davası

Analistler, Komisyonun ödeme platformunu kayıtsız XRP menkul kıymetleri satmakla suçladığı ve halen devam eden SEC-Ripple yasal anlaşmazlığı nedeniyle Gensler’in Ethereum konusundaki önceki duruşunu tekrarlamaktan kaçındığına inanıyor.

Çokça duyurulan yasal mücadelede Ripple, tokenlerinin menkul kıymet olmadığını savunuyor. Ethereum’un ICO’sunun aksine, Ripple Girişim Kapitalistlerinin fonlarıyla başlatıldı.

Gensler’in selefi Jay Clayton’ın görev süresi boyunca Ethereum’un bir menkul kıymet olmadığını savunduğunu belirtmekte fayda var.

Andrew Sorkin tarafından Ethereum’un bir menkul kıymet olarak kabul edilip edilmemesi gerektiği sorulduğunda Gensler, “Hiçbir konuda konuşmayacağım” dedi. SEC’in “herhangi bir proje hakkında konuşan halka açık forumlara katılmayacağını” da sözlerine ekledi.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin