SEC Başkanı’ndan çarpıcı Bitcoin açıklaması
SEC Başkanı’ndan çarpıcı Bitcoin açıklaması

SEC Başkanı Bitcoin’in neden bir para birimi olduğunu açıklıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

SEC Başkanı Jay Clayton, geçtiğimiz günlerde Bitcoin’in bir menkul kıymet olup olmadığı ve komisyonun menkul kıymetler yasasının ardında yatan nedenlerden bahsederek TimesTalk’ta Andrew Ross Sorkin ile yaptığı röportajda konuştu. Ayrıca komisyonun Blockchain ve kripto para sektörü üzerindeki mevcut duruşundan söz etti.

“Blockchain teknolojisi inanılmaz bir vaat veriyor.”

Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu (SEC) Başkanı Clayton, menkul kıymetlerin satışı ve menkul kıymet alım satımı olarak ikiye bölünmüş menkul kıymet kurallarında “zamanın çok iyi bir şekilde test edilmesi” gerektiğini belirtiyor. Yeni bir teknolojiyi benimsemek için kuralları değiştirmeyeceklerini ifade ederken, teknolojinin kurallara uyması gerektiğine dikkati çekerek, Blockchain teknolojisinin mevcut pazara verimlilik katmak için inanılmaz bir vaat verdiğini ekliyor. Menkul kıymetler yasasının arkasındaki tarihi konuşarak devam etti ve 1929 Wall Street krizinden sonra tanıtıldığını belirtti. Clayton konuya yönelik şunları söylüyor:

Genişliyorsanız ve bilmediğiniz insanlara söylüyorsanız, bana paranızı verin, size bir hisse senedi sertifikası veya yatırım sözleşmesi, bir depo makbuzu veya bir token vereceğim… Çabalarıma dayanarak bir çeşit geri dönüş bekliyordum. Bu bir menkul kıymet ve onu düzenlememiz gerekiyor.

VanEck, Bitcoin ETF’si için SEC’ten onay almaya yakın görünüyor

Bitcoin’in menkul kıymet işlemleri olarak görülmemesinin nedeni

Clayton, bu tür bir değişimin suistimal ve dolandırıcılığa maruz kaldığını ve menkul kıymetler yasasının getirilmesinin nedenlerinden biri olduğunu belirtiyor. Bunu, diğer kişilerden para toplayarak halka arzı gerçekleştiren kişilerin açıklama kuralları, mali tablolar ve diğer belgeleri sağlamaları gerektiği yönündeki açıklamalar izliyor. Başkan, bu menkul kıymetler kuralları nedeniyle 20 trilyon dolarlık bir ekonomi oluşturduklarını  da sözlerine ekliyor.

Ayrıca Clayton, Bitcoin’in menkul kıymet işlemleri olarak görülmemesinin nedenini de anlatıyor. Clayton, bunun nedeninin Bitcoin’in geniş çapta dağıtılması ve tek bir varlık ya da başka insanlar tarafından kontrol edilmemesi olduğunu vurguluyor.

SEC Başkanı Jay Clayton: “Bitcoin bir para birimi gibi.”

Clayton konuya yönelik şunları söylüyor:

Bir değişim aracı olarak kullanılıyor, başkalarının geri dönüşünü artırma çabalarına bakmıyorsunuz ve bu yüzden bir menkul kıymetten çok bir para birimi gibi görünüyor.

SEC Başkanı’na Bitcoin’in bir emtiadan nasıl ayrılabileceği soruldu. Clayton, altın ve gümüş gibi emtiaların genellikle bir değişim aracı olmaktan çok endüstriyel bir kullanıma sahip olduğunu belirtiyor:

Bitcoin bir para birimi gibi. Yani egemen bir parası yok, bu yüzden egemen para biriminden farklı. Bir değişim ortamı olarak tasarlandı.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin