SEC, 2022 yılında kripto borsalarını yasal çerçeve içine alma konusunda kararlı
SEC, 2022 yılında kripto borsalarını yasal çerçeve içine alma konusunda kararlı

SEC, 2022 yılında kripto borsalarını yasal çerçeve içine alma konusunda kararlı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) başkanı Gary Gensler, birkaç defa kripto para ticaret platformları için düzenleyici gözetimi güçlendirme gereğini vurguladı. 2022’de düzenleyici, kripto borsalarını düzenlenmiş alana sokmak için daha fazla eylemde bulunmayı planlıyor.

Kripto borsaları için daha fazla inceleme

Çarşamba günü sanal bir basın toplantısında konuşan Gensler, ajansın bu yıl dijital varlıklar üzerinde baskı kurarken kripto borsasını birincil odak noktası yapmak istediğini belirtti. SEC, borsalar üzerinde daha fazla inceleme yapmak istiyor. Başkan, alandaki bu ek düzenleyici gözetimin, kripto yatırımcılarının hisse senetleri veya diğer varlıklarla işlem yaparken aynı düzeyde koruma elde etmesini sağlayacağına inanıyor.

Gensler şunları söyledi:

“Personelden bu platformları yatırımcı koruma görevi kapsamına almak için her yola bakmalarını istedim. Ticaret platformları düzenlenmiş alana girmezse, halkın savunmasız olduğu bir yıl daha olacak.”

Açık düzenleyici, benimsemeyi getirebilir

Gensler, 2021 yılının Nisan ayında SEC başkanı olarak göreve başladığından beri, borsalara ve tüm piyasaya düzenleme getirme konusunda daha fazla endişe gösterdi. Aralık ayında, SEC’in düzenleyici ve uyumluluk adına borsalarla çalışmaya açık olduğunu belirtti. “Bu platformların gelmesi, kayıt olması, yatırımcı koruma kapsamına girmesi gerekiyor” diye ekledi.

FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried gibi kripto uzmanları, 2022’nin kripto para biriminin Amerika Birleşik Devletleri’nde ve dünyada daha fazla düzenleyici netlik kazandığı yıl olacağını belirtti. Sam, bu konuda iyimser olduğunu, çünkü böyle bir düzenleyici ortam altında alanda daha fazla kurumun yer almasının muhtemel olduğunu söyledi.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin