SEC, EtherDelta kurucusunu kayıtsız borsa işlettiği gerekçesiyle suçlu buldu
SEC, EtherDelta kurucusunu kayıtsız borsa işlettiği gerekçesiyle suçlu buldu

Önemli gelişme: SEC şu an 10 adet Bitcoin ETF’yi gözden geçiriyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto piyasaları, SEC’in Bitcoin ETF kararlarını ertelemesinin ardından kana bulanmış durumda. Şu anda 10 ayrı teklifi gözden geçirdiği bilinen Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun önümüzdeki iki ay içinde 9 Bitcoin ETF hakkında karar vermeye hazır olduğu bildirildi.

Salı günü SEC, Cboe BZX borsası tarafından önerilen bir kural değişikliği ile ilgili kararını geciktirdi. Eğer yeşil ışık verilseydi VanEck ve SolidX tarafından desteklenebilecek bir Bitcoin ETF listesi verilecekti.

Kamu kayıtlarına göre Direxion, Granite hisseleri ve ProShares tarafından yapılan geçmiş sunumlar ile birleştirilmiş olan bu teklif, SEC yetkilileri tarafından incelenmekte olan toplam 10 Bitcoin ETF’den birkaçı. Bununla birlikte, sadece VanEck/SolidX teklifi fiziksel bir ETF içeriyor.

Ağustos ve Eylül ayları Bitcoin ETF için hayli kritik

23 Ağustos’ta ProsShares’ten alınan iki fon hakkında bir karar göreceğiz. Eylül ayında, ajans 15 Eylül’de başlayan ve iki GraniteShares hakkında nihai kararın verileceği bir dizi fon üzerinde karar verecek. Bunu, 21 Eylül’de Direxion tarafından dört fona ilişkin bir karar takip edecektir.

Eylül ayı da hayli yoğun geçecek. 15 Eylül’de GraniteShares hakkında nihai kararını açıklaması beklenen komisyon, 21 Eylül’de Direxion ile ilgili karar verecek.

Karar yine ertelenebilir

SEC son başvuru tarihleri, teklifin ABD Federal Sicili’nde yayınlandığı ilk zamana göre belirleniyor. İlk karar genellikle gönderim süresinden sonraki 45 gün içinde gerçekleşiyor ve buradan itibaren yayın kararından 240 gün sonra karar alınabiliyor.

SEC, SolidX-VanEck konusundaki kararını şimdiden 30 Eylül’e itmiş durumda. Ancak, SEC karar verme zaman çizelgeleri ile gördüğümüz gibi, bu kararın 2019 şubatının sonlarına yeniden itilme ihtimali söz konusu.

cryptolinenews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Dünya yeni bir kripto para dalgası yaşıyor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin