Scaramucci, 2022 yılında Bitcoin ETF kabulü konusunda önemli açıklama yaptı

Scaramucci, 2022 yılında Bitcoin ETF kabulü konusunda önemli açıklama yaptı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2021 yılı kripto dünyası için çok verimli geçti. Pek çok açıdan yeni rekorlar geldi. 2022 yılı ise daha soğuk başladı. Bunu Bitcoin ETF işleme alınmasında da yaşadık. Ancak önemli bir isim bu sene en az bir Bitcoin vadeli işleme açılacağını tahmin ediyor.

SkyBridge Capital’in kurucusu Anthony Scaramucci, Çarşamba günü Forbes Digital Assets & Web3 Summit’te, yıl sonuna kadar bir Bitcoin ETF’i olacağını tahmin etti. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) düzenlemeleri ve yönergeleri doğrultusunda bir Bitcoin borsasında işlem gören fon sunmaya inanıyor.

Birçok finans uzmanı, Bitcoin giderek daha yaygın hale geldikçe, daha fazla Amerikalı’nın Bitcoin’e sahip olabileceğine inanıyor. Bu da SEC’i yatırımcı korumasını dikkate alarak Bitcoin ETF’lerini onaylamaya zorlayacaktır.

Scaramucci, Bitcoin ETF ve kripto geleceği üzerine

Forbes Digital Assets & Web3 Summit’te yatırım firması SkyBridge Capital’in kurucusu ve yönetici ortağı olan Anthony Scaramucci, siyasi içeridekilerin ve ortalama bireylerin blok zincirinin geleceğini nasıl temsil ettiği hakkında konuştu. Ayrıca, süper PAC’leri inşa etmede ve Rus-Ukrayna ihtilafında Bitcoin de dahil olmak üzere kripto para birimlerinin rolünü tartışıyor.

Scaramucci ayrıca kripto karşıtı bir duruş sergileyen ABD Senatörü Elizabeth Warren hakkında kripto endüstrisinden milyonlar daha fazla kazanan insanlardan nefret ettiğine dair bir yorum yaptı. Warren, kripto para birimlerinin insanları finansal risklere maruz bıraktığına, finansal suçları teşvik ettiğine ve büyük bir karbon ayak izine sahip olduğuna inanıyor. 

Son zamanlarda Warren, Rusya’nın ABD ekonomik yaptırımlarından kaçmak için kripto para kullanmasını önlemek için bir kripto yasa tasarısı bile hazırladı.

Kripto ETF’lerini onaylamanın SEC tarihi

Ocak ayında SEC, First Trust SkyBridge Bitcoin ETF’yi vetolarla reddetti ve spot Bitcoin borsasında işlem gören fonların listelenmesiyle ilgili endişeleri artırdı. ETF, Bitcoin’e kolay maruz kalma, kripto para biriminin spot veya mevcut fiyatını izlemeyi amaçlamaktadır.

Şimdiye kadar SEC, kripto ile ilgili yalnızca iki ETF’yi onayladı. Ekim 2021’de ajans, ProShares Bitcoin vadeli işlemleri ETF’sini ve Valkyrie Bitcoin Stratejisi ETF’sini onayladı.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin