SBF’nin 8 milyar dolarlık vurgunu ve yönetim biçimi…

SBF’nin 8 milyar dolarlık vurgunu ve yönetim biçimi…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Tüm kripto piyasası, kasım ayında büyük bir borsa çöküşüne sahne oldu. Sam Bankman-Fried’in (SBF) kripto borsası FTX’in çöküşünden sonra birden fazla kayıp ve varlık devalüasyonuyla kan kaybetti. 

FTX’in bilançosunda likidite sıkışıklığına neden olan 8 milyar dolarlık açığın yeri ise hala dolmadı. Bu çağın dolma ihtimali ise şimdilik imkansız gibi duruyor.

FTX’in bilançosundaki açık büyümeye devam etti. Firma başlangıçta sadece 2 milyar dolar bir açığın olduğunu açıkladı. Ancak bu sonrasında 5 milyar dolar olduğunu çıktı. Şimdi ise SBF ve ekibi arkada 8 milyar dolar bir çöküntü bıraktığı öğrenildi.

SBF’den açıklamalar

Yakın tarihli bir Bloomberg röportajında, FTX eski CEO’su Sam Bankman-Fried (SBF), fonların nerede olduğunu açıkladı. SBF, acil kurtarma paketinde yatırımcılara ayrı bir bilanço gösterdiğini söyledi.

SBF, 8,9 milyar dolar borç, 9 milyar dolar likit varlık ve 15,4 milyar dolar daha az likit varlık listeledi. Raporda ayrıca 3,2 milyar dolarlık likit olmayan varlıklardan bahsediliyor.

Sam Bankman-Fried’in, çelişkili bilançosu

Kurtarma paketi toplantısı sırasındaki fiili durumu gösteren başka bir bilanço ortaya çıkardı. Bilanço benzer rakamlara sahip ancak likit varlıklar 8 milyar dolar daha az. SBF, sayıları yanlış aktardığını söyledi.

Müşterilerin doğrudan FTX’e göndermek yerine Alameda Research’e para aktardıklarını da sözlerine ekledi. İfadesine göre, FTX’in iç denetim sistemi miktarı iki kez saydı ve her iki firmaya da kredi verdi.

Çöküşün ana nedeni kötü yönetim mi yoksa dolandırıcılık mı?

Kripto alanındaki çoğu yatırımcı, FTX krizinin bir kaza olmadığını, aksine bir sahtekarlık olduğunu söylüyor. Bankman-Fried (SBF), Çarşamba günü, FTX’in çöküşünden sonra ilk kez kamuoyu önüne çıktı. Eski CEO, dolandıcılık olmadığını ısrarla vurguladı.  

The New York Times ile yaptığı bir röportajda SBF, 32 milyar dolarlık FTX borsasının çöküşünü zayıf muhasebe ve yönetim başarısızlıklarından sorumlu tuttu. 

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin