SBF haberleri: Eski CEO hakim karşısına çıkacak mı?

SBF, Alameda Research ile ilgili gerçekleri paylaştı, detaylar acı verici…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – FTX’in kurucusu ve eski CEO’su Sam Bankman-Fried (SBF), Cumartesi akşamı Wall Street Journal’a bir röportaj verdi. FTX müşterilerinin onları kardeş ticaret şirketi Alameda Research’e havale etmesinden sonra milyarlarca fona ne olduğu hakkında “yalnızca spekülasyon yapabilir” dedi.

SBF’nin ticaret şirketi Alameda Research’e, diğer FTX müşterilerine kıyasla çok büyük borçlanma limitleri sağlandı.

Diğer müşterilere kıyasla limitlerin ne kadar büyük olduğunu belirtmedi. Ancak FTX kurulduktan sonra bile limitlerin devam etmesi olasılığını gündeme getirdi. Alameda, Sam Bankman-Fried kripto borsasını başlattığında yüksek seviyelerde FTX kredisine erişime sahipti. SBF tüm bu düşünceleri röportaj da söyledi.

SBF’nin Alameda ifadeleri dikkat çekti

FTX ve Alameda arasında yaşanan sıkı ilişki iflasın adeta çözümlemesi oldu. SBF’de bu duruma dikkat çekerek tüm itiraflarını tek tek döktü ve dökmeye devam ediyor. 

Wall Street Journal muhabiri Alexander Osipovich tarafından bu muhasebe sorunlarının nasıl ortaya çıktığı sorulduğunda Bankman-Fried, 2019-2020’de kripto borsasının kripto para cüzdanlarını desteklediğini, ancak itibari para biriminin katılımını desteklemek için banka hesaplarını desteklemediğini açıkladı.

Bankman-Fried (SBF) ise, şu şekilde bir yanıtla olaylara açıklık getirdi:

“Yani bazıları Alameda’ya havale yapacak ve ardından FTX hesaplarına yatırılmasını isteyecek.” 

Alameda’nın toplam pozisyonunun yarısından fazlasının banka hesaplarına havale edilen bu müşteri fonlarından geldiğini tahmin ediyor ve bunun 5 milyar dolardan fazla olacağını düşünüyor.

theblock


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin