SBERBANK CEO
Sberbank CEO'su: "hükümetler kripto açılımı için henüz hazır değil"

Sberbank CEO’su: “hükümetler kripto açılımı için henüz hazır değil”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçtiğimiz aylarda hükümet tarafından teşvik edilen Rus devlet kurumlarının merkezi olmayan teknolojilere yatırım yapmaya başladı. 2017 yılında, Rus cumhurbaşkanı Vladimir Putin, ülkenin kripto para birimleri üzerindeki duruşunu netleştirmişti. Ayrıca Blockchain teknolojisinin yanı sıra kripto para madenciliğinin gelişmesine de tam destek sözü verdi. Aslında, Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin ile buluşması kripto paraları onayladığına dair en büyük kanıttı. Fakat konu hakkında görüş beyan eden Sberbank CEO ‘su ise aynı fikirde gözükmüyor.

Sberbank CEO ‘su kriptoların kitlesel adaptasyonu yakın zamanda gerçekleşmeyeceğini düşünüyor

Bununla birlikte, Rusya’nın devlete ait bankacılık devinin başkanı farklı bir görüş belirtti. Hükümet destekli Sberbank’ın CEO ‘su Herman Gref, hükümetlerin çoğunluğunun önümüzdeki on yıl içinde geleneksel modellerden Blockchain’e geçişinin kolay olmayacağına inanıyor. Ayrıca, kripto paraların kitlesel adaptasyonun da bundan dolayı oldukça zor olduğunu düşünüyor:

Kripto paraların geleceği devletlerin merkezi rolünü bırakmayacağından dolayı çok net gözükmüyor. Bu durum merkezi olmayan kripto paraya izin vermeyecektir. Bu uygun bir model olsa da – benim için olduğu gibi, para kaynağı da dâhil olmak üzere dağıtılmış bir model olacaktır. Ama sanki bir sonraki kartlarda yok gibi görünüyor – iyimser olalım – en az on yıl.

Yine de, Gref, Blockchain’in, Bitcoin’in ve diğer kripto paralarının arkasındaki teknoloji konusunda iyimser görüşe sahip. Blockchain’in 3-5 yıl içinde ana akım kabulüne yetecek kadar ilerleyeceğine inanıyor. Gref yaptığı açıklamada şöyle devam etti:

Blockchain teknolojisi şu anda hazır değil. Ne zaman hazır olacak? Benim görüşüme göre, 3-5 yıl içinde… İçerdiği felsefe, birçok alandaki yaklaşımları büyük ölçüde değiştirebilir. Bu teknolojiyi geliştirmek hem iş dünyasına hem de topluma büyük bir değer getirebilir.

Gref ayrıca hükümetleri, gerçek kripto paraları öldürmek yerine kripto ile ilgili dolandırıcılık faaliyetlerini tespit etmeye ve caydırmaya odaklanması gerektiğini söyledi. Ayrıca açıkça halka karşı konulan yasakların Blockchain temelli çözümler sunan yasal şirketlere zarar verebileceği görüşünde.

Sberbank’ın finans sektörünü dönüştürmek için merkezsiz defterlere yatırım yapan dünyanın finansal devlerinden biri olarak biliniyor.

coindoo

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin