Sberbank
Sberbank

Rusya’nın en büyük bankası Sberbank, Blockchain’e alışıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Sberbank ve Interros Group, bir Blockchain‘de akıllı sözleşmeler kullanarak bir OTC borsası ile repo anlaşması işlemi gerçekleştirdiler.

1990 yılında Rus oligarşi yöneticisi Vladimir Potanin tarafından kurulan Interros Group, bir özel sermaye şirketi olarak faaliyet gösteriyor.

Sberbank Başkan Yardımcısı: “İşlem gerçek ve yasal olarak bağlayıcı.”

Sberbank‘ın küresel piyasalar departmanı başkanı ve başkan yardımcısı Andrei Shemetov, Reuters’a yaptığı açıklamada işlemin gerçek ve yasal olarak bağlayıcı olduğunu, Sberbank’ın BT platformu aracılığıyla akıllı bir sözleşme ve dijital imzalar kullanarak elektronik ortamda imzalandığını bildirdi.

İşlemin ilk aşamadaki Rus ihraççısının Eurobond’larının rehni ile teminat altına alınmış bir repo olduğunu açıklayan Shemetov, ayrıca Blockchain’in Sberbank’ın sunduğu hizmetleri nasıl geliştireceğini anlattı:

Uzun vadede işlemlerin Blockchain platformu üzerinden sonuçlandırılması, işlem maliyetlerini ve hataları otomasyon yoluyla azaltacak, ayrıca finansal piyasadaki tüm katılımcılar arasında şeffaflığı ve güveni artıracaktır.

Verileri bilateral olarak denetleme becerisine sahip bir yazılım ortamı oluşturmayı düşündüklerini açıklayan Shemetov, Blockchain’e dayalı repo işlemlerinin avantajları olarak yerleşim ve operasyonel işlevlerin otomasyonunu gösterdi.

Sberbank CEO’su Herman Gref, geçtiğimiz Ekim ayında yaptığı açıklamada Blockchain teknolojisinin üç ila beş yıl içinde hazır olacağını belirtmişti. Gref, Blockchain’in birkaç yıl içinde endüstriyel ölçekte kullanılacağını öngördü.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

2019 yılında neler olacak? Hangi altcoinler aramızda olmayacak?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin