featured
Saxo Bank analisti Kay Van-Petersen, Bitcoin'in 2018'de 100 bin dolara ulaşacağını tahmin etti.

Saxo Bank analisti: “Bitcoin 2018’de 100 bin doları görecek!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2017’de adeta altın yılını geçiren Bitcoin hakkında kehanetler ve tahminler peş peşe gelmeye devam ediyor. Son olarak bir Saxo Bank analisti, kurumsal yatırımcıların etkisiyle Bitcoin’in bu yıl sona ermeden 100 bin dolarlık değere ulaşacağını iddia etti.

“Kurumsal yatırımcılar Bitcoin’i 100 bin dolara taşıyabilir.”

Aralık 2016’da yaptığı yıl sonu değerlendirmesinde Bitcoin fiyatının 2017’de iki katına çıkarak 2 bin dolara kadar yükselebileceğini iddia eden Kay Van-Petersen’in tahminleri, yılın henüz ilk yarısında tutmuştu.

2018’de Bitcoin’in nasıl bir grafik çizeceği ile alakalı görüşlerini CNBC’de paylaşan Saxo Bank analisti, yıl boyunca %300 ve %700 arasında değer kazanacağını öngördüğü kripto para biriminin 50 bin ila 100 bin dolardan işlem göreceğini iddia etti.

“Vadeli işlemlerin etkisini daha tam görmedik.”

Bitcoin’in yükselişindeki en büyük payın kurumsal yatırımcılar olacağını ifade eden Van-Petersen, son günlerdeki düşüşün sağlıklı olduğunu ifade etti:

Bitcoin’deki %50’lik geri çekilme, düzgün ve sağlıklı bir düzeltme. Fakat hala vadeli işlem sözleşmelerinin etkisini tam olarak görebilmiş değiliz. 2018’deki iyileşme, kısa süre önce perakendecilik odaklı olan bu pazara girmeye başlayan kurumsal müşterilerin önderliğinde gerçekleşecek.

Geçen yıl, başta Peter Thiel’in sahibi olduğu Founders Fund olmak üzere çeşitli hedge fonları ve girişim sermayesi şirketleri Bitcoin’e yatırım yapmaya başlamıştı.

Yılın son aylarında CBOE ve CME’nin Bitcoin vadeli işlemlerini başlatmasıyla yeni bir döneme girilen Bitcoin’de yükseliş, son haftalarda duruldu. Ocak başından beri değeri yüzde dokuzdan fazla düşen Bitcoin, haberin yazıldığı dakikalarda 17 Aralık 2017’deki seviyesinin yaklaşık yüzde 40 altından işlem görüyor.

Saxo Bank analisti Van-Petersen endişeli değil

Son günlerde Bitcoin’in gösterdiği düşüşe rağmen endişeli olmadığını dile getiren Van-Petersen, kripto para biriminin bugüne dek her tırmanışından önce ciddi düşüşler yaşadığını hatırlattı:

Bağış/hayır yapmak gibi. Dönüşü daha değerli oluyor.

Ethereum yılın kripto parası olabilir.”

Bitcoin’den övgü dolu sözlerle bahseden Van-Petersen’in tahminleri bununla sınırlı değil.

İstikrarından ödün vermeyerek Bitcoin’in arkasına yerleşen Ethereum’un bu yılki performansını merakla beklediğini ifade eden analist, ağ üzerinden yapılan işlem sayısı arttıkça Ethereum’un Bitcoin’in yıllık performansını geçebileceğini ifade etti.

CCN


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım; nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin