featured

Savaşın ortasında bu sefer NFT’ler konuşacak: Bakan yardımcısı detayları paylaştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ukrayna, kripto ekosistemine fazlasıyla alıştı. Ülke bu sefer adımını NFT ile atacak. Kuzey Avrupa ülkesi, bu zamana kadar eşine rastlanmamış bir projeye imza atmaya hazırlanıyor.

Kripto para birimleri ve değiştirilemez tokenler (NFT’ler) gibi dijital varlıklar, savaşın başlangıcından bu yana Ukrayna’ya yardım ediyor. Şimdi ülkenin dijital dönüşüm bakan yardımcısı Alex Bornyakov, ülkenin kendi NFT koleksiyonunu başlatmasını istediğini söyledi. Bakan, dijital sanat koleksiyonunun ülkenin savaş çabalarını finanse edeceğini söyledi. Bakan,

“NFT koleksiyonu, Rus-Ukrayna savaşının bir müzesi gibi olurdu. Dünyaya NFT formatında anlatmak istiyoruz.”

Her token, güvenilir bir haber kaynağından bir hikayeyi temsil eden bir sanat eseri taşıyacak. Bornyakov’a göre koleksiyonun “havalı, güzel ve zaman alıcı” olması bekleniyor.

Ukrayna NFT ile savaşı ölümsüzleştirecek

Bornyakov’a göre, Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanlığı tarafından toplanan fonlar, diğer şeylerin yanı sıra 5.550 kurşun geçirmez yelek, 410.000 paketli öğle yemeği, termal gözlük ve ilaç satın almak için kullanıldı. Ukrayna için kripto bağışları 60 milyon doları aştı. Bornyakov,

“Kripto varlıklar, Ukrayna Amed Kuvvetlerine fon sağlamanın kolaylaştırılmasında son derece yardımcı oldu. Ukrayna Kripto Fonu’na bağışta bulunan herkese çok teşekkürler. Kripto bağışlarıyla satın alınan her kask ve yelek şu anda Ukraynalı askerlerin hayatını kurtarıyor.”

Dijital savaş “yıllar önce” başladı

Bornyakov’a göre Ukrayna ve Rusya arasındaki dijital savaş “14 gün önce başlamadı. Sekiz yıl önce başlamıştı. Sürekli olarak bize DDoS olarak saldırdıklarını bakan bizzat söyledi.

Anonymous adlı bilgisayar korsanları,  birkaç Rus medya web sitesini hizmet reddi (DoS) saldırıları ile devre dışı bıraktıklarını iddia etmişti.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin