Dev iddia: Satoshi Nakamoto 50 Bitcoin mi taşıdı?
Dev iddia: Satoshi Nakamoto 50 Bitcoin mi taşıdı?

Satoshi Nakamoto tarafından yazıldığı iddia edilen yeni bir mektup ortaya çıktı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin’in kurucusu Satoshi Nakamoto’nın kimliği ile bugüne dek birçok haber çıktı. Kim olduğu hala gizli olsa da, kripto para dünyasında birçok insan bu kimliğin arkasındaki gizemli varlığı merak ediyor. Fakat son gelişmeler, Nakamoto’nun ortaya çıktığına dair heyecanı alevlendirdi.

Satoshi Nakamoto bir bankacının oğluymuş

Bir blog yazısında kendisini Bitcoin mucidi ilan eden kişi, gerçek adını açıklamadı ve kendi fotoğrafını göstermedi.

Nakamoto’nun verdiği bilgilerden birinde, çocukken kullandığı takma adının Pakistanlı bir isim olan Shaikh olduğunu ve 20 Ağustos’ta gerçek kimliğini ortaya çıkaracağını söyledi. Nakamoto şu anda ABD’de yaşayan ve Pakistan’daki çok uluslu bir banka olan United Bank Limited’de çalışan bir bankacının oğlu olduğunu iddia ediyor. Bankacılık sistemindeki yolsuzluklardan  ve hukuksuzluktan kurtulmak için Bitcoin’i yarattığını iddia ediyor.

satoshi nakamoto reveal part 1

Ayrıca Satoshi Nakamoto, Bitcoin’den hayal kırıklığına uğradığını, çünkü kriminal faaliyetler için kullanıldığını ve “hırslara kurban gittiğini” belirtiyor. Bu fikirler, Satoshi Nakamoto olduğunu iddia eden Craig Wright’ın iddialarını yansıtıyor.

Hal Finney, akıl hocası

Nakamoto aynı zamanda en yakın müttefikinin, ölen bilgisayar bilimcisi Hal Finney olduğunu iddia ediyor. Finney birçok kişinin gerçek Satoshi Nakamoto olduğuna inandığı kripto dünyasında erken bir Bitcoin katılımcısıydı. Finney, Bitcoin işlemi yapan ilk kişi olarak biliniyor. Hatta, Finney’in Ocak 2009’da Bitcoin hakkındaki ilk tweet’i yayınladığı iddia ediliyor.

satoshi nakamoto reveal manifesto

Satoshi Nakamoto, 2008 durgunluğunun Bitcoin inşası için büyük bir itici güç olduğunu iddia ediyor. Temel olarak Nakamoto, finansal hizmetlerden birinin demokratikleşme istediğini ve böylece herkesin erişebileceğini iddia ediyor. Nakamoto, “fakir kişileri zenginleştirmek, zayıfları güçlendirmek ve halka para olarak erişilebilir bir şey oluşturmak” istediğini söyledi:

Sınırlı eğitimi olan fakir bir çocuk bile Çin, Hindistan veya Afrika’da yaşarken Bitcoin’in faydalarından yararlanabilmelidir. Finans ve bankacılık dünyasını sonsuza dek değiştirecek ve insanlara merkez bankalarının kontrolünü ellerinde tutma gücü verecek bir şey kurmaya yönlendirildim.

Manifestosunda bir başka noktada, Nakamoto “Asya kökenli” olduğunu ancak Japon olmadığını iddia ediyor. “Büyük Açıklama”nın 2. ve 3. bölümlerinde daha fazla ayrıntı göstereceğini iddia ediyor.

 

Ourbitcoinnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin