featured

Satış baskısı, AVAX fiyatındaki düşüşü derinleştirebilir! Boğalar geri dönebilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan AVAX, bugün yapılan fiyat analizine göre düşüş gösteriyor. Geçen haftaki senaryo alıcılara fayda sağlasa da, hâlâ düşüş baskısı var. Gözde altcoin, bu yazının yazıldığı sırada 13,36 dolar civarında işlem görüyor. Eğer satış baskısı artarsa, daha fazla değer kaybedebilir.

AVAX 1 günlük fiyat grafiği analizi:

Günlük grafikte, artan satış baskısıyla birlikte ayıların güçlendiği görülüyor. Geçen hafta piyasaya bir yükseliş dalgası hâkim olmasına rağmen, bugünkü eğilim büyük ölçüde satıcıların lehine görünüyor. Düşüş trendi nedeniyle AVAX fiyatı 13,36 dolara kadar gerildi. Ancak, fiyat hâlâ 12,92 dolarda bulunan hareketli ortalamadan daha yüksek.

AVAX altcoin grafik

Bollinger bantlarının yakınsaması nedeniyle oynaklık düşük. Bu da gelecekteki piyasa gelişmeleri için oldukça olumsuz bir işaret. Bollinger bantları göstergesinin üst değeri şu anda en güçlü direnci temsil eden 13,70 dolarda iken, alt değer ise en güçlü destek noktasını temsil eden 11,99 dolar seviyesinde bulunuyor. En son yaşanan fiyat düşüşü, Göreceli Güç Endeksi (RSI) değerinin 47 işaretine düşmesine neden oldu.

AVAX 4 saatlik fiyat grafiği analizi:

Gözde altcoin’in günlük grafiğine benzer şekilde 4 saatlik grafik de düşüşe işaret ediyor. Son birkaç saattir, ayılar bir dizi zafer kazanarak boğaları geride bıraktı. AVAX fiyatının 13,36 dolara bir düşüş gerçekleştirmesi ile satış faaliyetleri son zamanlarda arttı. Şu anda değerin daha fazla düşüş yaşama ihtimali oldukça yüksek. Ek olarak, saatlik fiyat grafiğin hareketli ortalama değeri de 13,22 dolar seviyesinde bulunuyor.

Oynaklık hafif ve Bollinger bantları önceki yükseliş dalgası nedeniyle yukarı doğru hareket ediyor. Bu da düşüş trendinin bir sonraki işlem seansında tersine dönebileceği anlamına geliyor. 4 saatlik grafikte Bollniger bantlarının üst limiti 13,52 dolarda iken, alt limiti ise 12,66 dolar seviyesinde bulunuyor. Bir diğer teknik gösterge olan RSI değeri de düşüşe işaret ederken 60 endeksine geriledi.

Sonuç olarak

Son 24 saatte kayda değer bir düşüş olduğu göz önüne alındığında, bir günlük ve dört saatlik AVAX grafiklerinin satıcıların lehine olduğu söylenebilir. En son yaşanan fiyat düşüşü nedeniyle, gözde altcoin’in fiyatı şu anda 13,36 dolar civarında bulunuyor Saatlik fiyat grafiği de benzer şekilde fiyat seviyelerinde istikrarlı bir düşüşe işaret ediyor. Dolayısıyla bugün AVAX fiyatındaki düşüşün derinleşeceğini söyleyebiliriz.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin