featured

Sat veya HODL, Ethereum Classic yatırımcıları ne yapmalı? Teknik analiz

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki altcoin’lerden bir tanesi olan Ethereum Classic (ETC) düşüşü 11 aylık destek noktası olan 24 dolar civarına kadar geri çekildi. Bu geri çekilmenin ardından boğalar, grafiklerde istikrarlı bir toparlanma hareketti başlattı.

Şimdi, 20 EMA ve Kontrol Noktası (POC) boğalar için engel teşkil ederken, ETC trend belirleyen bir hamle yapmadan önce bir sıkıştırma aşamasına bakıyor gibi görünüyor. 26 dolarda bulunan destek noktası, boğaların 25 dolar seviyesine doğru bir düşüşten kaçınmak için tutunması gereken kritik bir seviye.

Bu yazının yazıldığı sırada Ethereum Classic 26,47 dolardan işlem görüyor.

ETC 4 saatlik fiyat grafiği analizi

Geçtiğimiz yılın neredeyse yarısı boyunca yanal hareket yapan altcoin, ayıların direnç noktasına çevirdiği 30 dolar seviyesini kaybetti. ETC, 22 Ocak tarihinde dokuz ayın en düşük seviyesine gerilerken değerinin %45’inden fazlasını kaybetti.

Ethereum Classic grafik

Ethereum Classic, ocak ayının en düşük seviyesinden bu yana iyi kazançlar kaydetti. Bunun sonucunda bir yükseliş trend çizgisi desteği yarattı. Daha yüksek dipleri işaret etmesine rağmen, ayılar zirveleri kontrollerinde tuttu. Böylece ETC fiyatı, simetrik üçgen benzeri bir model içerisinde sıkıştı kaldı. Son zamanlardaki düşüş hareketinden sonra, ayılar hızla hâkimiyeti ele geçirdi ve ETC’yi EMA seviyelerinin altında tuttu.

Buradan itibaren birden fazla direncin bir araya gelmesi, kurtarma yolunu zahmetli hâle getiriyor. Trend çizgisi direncinin üzerindeki herhangi bir kapanış, 27 dolarlık bir yeniden teste neden olabilir. Mevcut mum çubuğu yeşil olarak kapanırsa, bu potansiyel yükseliş gerçekleşebilir.

Ancak mevcut ivme ile Ethereum Classic muhtemelen düşük volatilite aşamasına devam edecek ve trend çizgisi desteğini test edecek. Durumu lehlerine çevirmek için boğaların hâlâ POC seviyesinin üzerinde bir kapanış yapması gerekiyor.

Ethereum Classic için bazı teknik veriler

RSI orta çizginin altında geziniyor ve düşüş eğilimi gösteriyor. Son üç günde 4 saatlik grafiğinde azalan bir üçgen modeli oluşturdu. Bu, satış etkisindeki artışı yineledi. Ayrıca, CMF aşağıya yöneldi ve azalan para akışlarını doğruladı. Bununla birlikte, ADX de düşüş trendindeydi ve son derece zayıf bir yön eğilimi ortaya koydu.

Sonuç olarak

Yatırımcılar artık yükseliş hareketini kesinleştirecek bir sinyal bekliyorlar. POC, önümüzdeki günlerde önemli bir değer alanı olarak hizmet verecek. Bu seviyenin altında olası bir kapanış, ETC’yi oldukça değişken bir aşamaya girmeden önce destek noktasını yeniden test etmeye zorlayacaktır.

Ayrıca, daha geniş piyasa duyarlılığı ve blockchain’deki gelişmeler gelecekteki hareketleri etkilemede hayati bir rol oynayacaktır.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin