En iyi kripto para yatırım stratejisi hangisi? Usta analist açıkladı
En iyi kripto para yatırım stratejisi hangisi? Usta analist açıkladı

Şaşırtan veri: Ethereum, Bitcoin egemenliğinden ayrılıyor mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin genel dijital varlık ekosisteminde o kadar çok dikkat çekiyor ki, piyasadaki diğer büyük altcoinler tarafından kaydedilen değişikliklerin çoğunluğu genellikle göze çarpmıyor ve fark edilmiyor. Ethereum’un en son metrikleri de bunun bir örneği. Dünyanın en büyük altcoini, son 24 saat içinde Bitcoin’e karşı belirgin bir fark kaydetti. Ethereum, Bitcoin egemenliğinden ayrılıyor olabilir.

Skew analizine göre, ETH-BTC’nin 1 aylık fark oynaklığı 12 Nisan’da yüzde 45’ten 13 Nisan’da yüzde 33’e inerek önemli bir düşüş kaydetti.

Üstteki veri grafiği, Ethereum’un piyasaya göre Bitcoin’den daha az uçucu hale geldiğini gösteriyor. Ancak şaşırtıcı bir şekilde bu düşüş, Bitcoin’in en son düşüşüyle aynı zamanda geldi. 12 Nisan TSİ 19.00’da Bitcoin bir hafta içinde ikinci kez 7.000 doların üzerine çıktı ancak alıcılar hızla tükendi. 13 Nisan TSİ 01.00 ile 04.00 arasındaki yüzde 8,39 düşüş Bitcoin’in değerini 7.150 dolardan 6.550 dolara indirdi.

Aynı zaman zarfında Ethereum, yüzde 9,60’lık bir düzeltme kaydetti ve değerlemesi 164,62 dolardan 148,82 dolara düştü. Bu nedenle, ETH tarafında geri çekilme daha güçlü olmasına rağmen, Ethereum’un oynaklığının BTC’ye göre daha çok düşmesi biraz garip karşılandı.

Ethereum, Bitcoin egemenliğinden ayrılıyor mu?

Nisan ayının başlangıcından bu yana kolektif kripto piyasası, grafiklerde büyük fiyat dalgalanmaları olmadan, yatay hareketler sergiliyor. Üstteki grafiğin bir ay içinde gerçekleşen oynaklığı değerlendirdiği göz önüne alındığında, son zamanlarda oynaklıktaki düşüş potansiyel olarak dünyanın en büyük altcoininin Bitcoin’in egemenliğinden yavaşça koptuğu anlamına gelebilir.

Zımni oynaklık şeması da, ETH-BTC 3 aylık zımni oynaklığının küçük bir artış kaydettiğini ileri sürdü.

Kripto piyasası çöktükten hemen sonra, aynı metrik Ethereum’un Bitcoin’e artan bağımlılığını gösteren bir gelişme olarak önemli ölçüde düşmüştü.

Bununla birlikte Bitcoin’in üçüncü halving olayı 14 Mayıs’ta gerçekleşecek. Topluluk, etkinlikten önce fiyatın yükselmesini bekliyor ve bu da kaçınılmaz olarak kollektif pazarın volatilite seviyelerini artıracak. Bu nedenle Ethereum’un oynaklığındaki son düşüş de kısa ömürlü olabilir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin