featured

SAND düşüş trendini bir türlü kıramıyor! Yükseliş hangi şartlar altında gerçekleşebilir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Gözde metaverse coin’lerden bir tanesi olan Sandbox (SAND), son 87 gündür devam eden alçalan bir direnç çizgisinden çıkamadı. Bununla birlikte, başka bir kırılma girişimi başlatabilecek önemli bir kısa vadeli destek seviyesine de çok yakın işlem görüyor.

SAND, 25 Kasım tarihinde tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığından beri düşüşte. Aşağı yönlü hareketin etkisiyle 22 Ocak tarihinde 2,56 dolara kadar düştü.

Fiyat, en son 9 Şubat tarihinde olmak üzere şimdiye kadar üç kez reddedildikten sonra alçalan bir direnç çizgisini izliyor.

SAND, 9 Şubat tarihinden beri düşmeye devam ediyor. Daha önce bahsedilen 22 Ocak tarihinin en düşük seviyesi olan 3,15 dolarda bulunan yatay destek noktasına yaklaşıyor. Bu destek noktası kasım 2021’den beri yürürlükte. Bu nedenle, bunun altında gerçekleşecek bir kırılma hareketi, keskin bir düşüşün katalizörü olabilir.

SAND grafik

SAND düşüş hareketini kırabilecek mi?

Günlük zaman diliminde teknik göstergeler nötr veya düşüş görünümü destekliyor. Bunun nedeni hem MACD’nin hem de RSI’nin düşmesidir. MACD negatif bölgede işlem görürken RSI ise 50 endeksinin altında. Bunların her ikisi de düşüş eğiliminin işaretleri olarak kabul edilir.

RSI’ya göre trend, ilk kez 50 endeksinin altına düştüğü 3 Ocak tarihinden bu yana kesin olarak düşüş gösteriyor.

Bunun yerine SAND düşüş hareketini kırabilecek olursa ana direnç noktaları sırasıyla 4,85 dolar ve 6,25 dolar seviyelerinde olur. Bunlar 0.382 ve 0.618 Fib geri çekilme direnç seviyeleridir. Ayrıca her ikisi de yatay direnç alanlarıdır.

Ancak, iki saatlik grafik geri dönüş için daha geçerli bir fırsat sunuyor. Bunun nedeni, SAND’ın 3,45 dolar ile 3,55 dolar arasında bulunan çok önemli bir destek seviyesinin hemen üzerinde işlem görmesidir. Bu destek, 0.618 Fib geri çekilme destek seviyesidir ve yatay bir destek alanı tarafından oluşturulur.

Ayrıca, RSI neredeyse aşırı satım bölgesinde. SAND, bu bölgeye daha önce ulaştığında, yaklaşık bir ay süren yukarı yönlü bir hareket başlatmıştı.

Dalga sayısı analizi

Kripto para yatırımcısı @Altstreetbet, altcoin’in bir A-B-C düzeltici yapısını bitirdiğini belirterek aşağıda verilen SAND grafiğini tweetledi.

İlk olarak, tüm zamanların en yüksek fiyatına bakıldığında düşüş hareketi A:C dalgalarının tam olarak 1:1 oranına sahip olduğu üç dalgalı bir yapıya benziyor.

Altı saatlik grafik, 22 Ocak tarihinden sonraki artışın beş dalga yukarı yönlü bir hareket olduğunu ve SAND’ın şimdi küçük bir A-B-C yapısı içinde düzeltme yaptığını gösteriyor.

Bu nedenle bu veriler, SAND’ın sonunda direnç çizgisinden ayrılacağını ve potansiyel olarak 6,25 dolar seviyesinde bulunan direnç noktasına doğru hareket edeceğini gösteriyor.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin