Samsung ve ABN AMRO işbirliği yapıyor
Samsung ve ABN AMRO işbirliği yapıyor

Samsung ve Hollandalı banka ABN AMRO, Blockchain kullanmak için ortaklık yapıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Samsung’un iştiraki olan Samsung SDS’in Hollandalı banka ABN AMRO ile ortaklık yapacağı belirtiliyor. İki şirketin, Blockchain teknolojisini kullanarak Güney Kore’den Hollanda’ya giden yük gemilerini takip edeceği söyleniyor.

Samsung ve ABN AMRO işbirliği yapıyor

Samsung fabrikadan çıkan ürünlerini Hollanda’ya götürmek için bir dizi ortaklık yaıyor. Kore’deki teknoloji devi Samsung tarafından oluşturulan BT ve teknoloji bölümü Samsung SDS’ye göre, bu deneme Asya’daki isimsiz bir fabrikadan Rotterdam limanına nakliyeye odaklanacak. İlk test, yukarıda belirtilen üç şirket tarafından daha sonra ağın diğer şirketlere açılması planlarıyla tamamlanacak. Rotterdam Limanı’nın resmi açıklamasına göre, deneme, Ocak 2019’da başlayacak ve sonuçlar Şubat ayında açıklanacak.

Duyuru devam ederken, projenin arkasındaki altyapı, Rotterdam Limanı tarafından kurulan Hollandalı bir şirket olan BlockLab tarafından geliştirildi. Rotterdam limanında yapılacak bu gönderimleri Samsung’un Blockchain arayüzü Nexledger ve ABN Amro’nun kullandığı ve R3 tarafından gerçekleştirilen Corda platformunun birlikte takip edeceği belirtiliyor. Rotterdam Limanı’nın CFO’su Paul Smits’e göre, mevcut altyapı ile Çin’den Rotterdam’a nakliyattaki lojistik en az 28 partiyi içeriyor.

“Yüklerin ve hizmetlerin taşınması, çevrimiçi bir kitap siparişi vermek kadar kolay olmalı.1

Blockchain denemesinin üyeleri, teknolojinin gönderiler için harcanan süreyi azaltmaya ve finansal işlemlerini basitleştirmeye yardımcı olabileceğini umuyor. Smits, konuya yönelik şunları söylüyor:

Yüklerin ve hizmetlerin taşınması, izlenmesi ve finanse edilmesi, çevrimiçi bir kitap siparişi vermek kadar kolay olmalı.

Samsung SDS AB/BDT Başkanı Sanghun Lee, araştırmanın farklı Blockchain platformlarının birlikte çalıştığı tarihteki ilk uygulama olduğunu vurguluyor ve şunları söylüyor:

Projeyle ilgili özellikle özel olan şey, ilk defa bu teknolojinin kısa tarihçesinde, birlikte çalışan farklı Blockchain’lere sahip olabileceğimiz. Bu, Kore ve Hollanda’da tamamen ayrı blokları birbirine bağlayan kapsayıcı bir “noter” aracılığıyla gerçekleşiyor.

Valencia kenti, “akıllı liman” projesini başlatacak

Blockchain çözümleri uluslararası nakliye lojistiğini geliştirmek için geniş çapta test edildi ve uygulandı. Bu ayın başlarında, İspanya’nın en işlek limanlarından birine sahip Valencia kenti, diğer büyük limanlarda da uygulanabilir “akıllı liman” projesini başlatacak.

Cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin