Samsung, telefonlarına Bitcoin desteği getirdi.
Samsung, telefonlarına Bitcoin desteği getirdi.

Samsung, telefonlarına Bitcoin desteği getirdi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Samsung, Blockchain özellikli akıllı telefonlarına Bitcoin (BTC) işlevselliği getirdi.

Şirketin amiral gemisi Galaxy S10 serisi, 2019’un mart ayında piyasaya sürülmüştü. Telefon, Ethereum (ETH) ve ilgili ERC-20 tokenleri için kripto para depolaması ve işlemleri sunan Blockchain Keystore ile piyasaya sürülmesine karşın Bitcoin bu özelliğin dışında tutulmuştu.

Samsung en yeni telefonlarına Bitcoin desteği getirdi

Güney Koreli teknoloji devi, bazı S10 modelleri (S10e, S10, S10+ ve S10 5G), Note10 ve Note10+ cihazlarının geliştirici kitine (SDK) Bitcoin’i de dahil etti.

SDK, Android cihazlarının Blockchain adreslerini Blockchain Anahtar Deposu’na bağlamasına, kripto para işlemlerini imzalamasına ve Anahtar Deposu durumunu kontrol etmesine izin veriyor.

Bazı ülkelerle sınırlı

Telefonların Blockchain özelliği, şu anda yalnızca Kanada, Almanya, Güney Kore, İspanya, İsviçre, ABD ve İngiltere’de kullanılabiliyor.

SDK ilaveleri, kısa bir süre önce Koreli mesajlaşma devi Kakao tarafından başlatılan Klaytn’ı da destekliyor. Geçen hafta, Kakao’nun Blockchain kuruluşu GroundX, Klay için, Klip adlı yeni bir cüzdanı piyasaya sürdü ve ilk böylelikle ilk merkezsiz uygulaması (dapp) ortaklarını da ortaya çıkardı.

Samsung, Keystore’da şu an 17 dapp listeliyor ve Ethereum’a dayanarak kendi Blockchain’ini geliştiriyor. Firmanın tüm bu çalışmalar sonucunda kendi tokenini de piyasaya sürebileceği ifade ediliyor.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin