featured

Samsung Galaxy S5 ile Bitcoin Madenciliği

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Samsung Galaxy S5 İle Bitcoin Madenciliği Yapılıyor.

Bitcoin madenciliği yapabilmek için koca koca işlemcilere ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Samsung, yeni ‘upcycling’ girişimi ile eski marka telefonlarını bitcoin madenciliği için kullanıyor. Bununla birlikte şirket, eski cihazlarla pek çok değişik geri dönüşüm çözümleri üretmenin de yolunu gösterdi.

Her sene donanım anlamında yenilenen akıllı telefonlar, çok kısa bir zamanda ne yazık ki miadını doldurabiliyor. Özellikle Samsung’un acımasız güncelleme politikası, birçok cihazı kullanılmaz hale getiriyor. Şirket bu duruma bir çözüm buldu ve eski model telefonların farklı yöntemler için kullanılabileceğini gösterdi.

Samsung, San Francisco‘da düzenlenen Geliştirici Konferansı kapsamında eski akıllı telefonları değerlendirebilmenizi sağlayan pek çok farklı aracını tanıttı. Bunların arasında en dikkat çeken ise, 40 tane eski Galaxy S5 cihazından oluşan Bitcoin Madenciliği sistemi oldu.

Bu düzenek, Samsung‘un Kore‘deki Creative Digital City‘de bulunan inovasyon ve geliştirme için dahili bir merkez olan Creative Lab‘ın buluşu. Donanım konusunda sınırlı teknik özellik mevcut olmasına rağmen, Samsung Galaxy S5‘in standart bir masaüstü bilgisayara kıyasla üstün enerji verimliliği ile madencilik yapabildiği iddia ediliyor.

Bitcoin madenciliği dışında Samsung programı ile eski bir Galaxy table‘ı bir ubuntu-powered laptopa ve bir Galaxy S3 akıllı telefon ise akvaryumun PH seviyesini izlemek için bir monitörüne dönüştürüldü. Şirket ayrıca, ev güvenlik sisteminin temeli olarak yüz tanıma yazılımını içeren eski bir telefon da kullandı.

Samsung sözcüsü Robin Schultz, ‘upcycling’ girişimi hakkında yaptığı açıklamada, “Bu yenilikçi platform, eski Galaxy telefonların tekrar hayata dönmesi için uygun ortamı sağlıyor ve belki de bir kenara atılacak ya da çekmecelerde unutulup gidecek cihazlara yeni imkanlar tanıyor” ifadelerini kullandı.

Samsung’un bu girişimi, cihazların değerini uzun vadede korumasını ve teknolojilerin geri dönüşüm yöntemleriyle tekrardan hayata kazandırılmasını sağlayacaktır.

Kaynak: gercekgundem.com


Yasal Uyarı: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kar ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin