Salon.com kullanıcıları üzerinden kripto madenciliği yapacak.
Salon.com kullanıcıları üzerinden kripto madenciliği yapacak.

Salon.com okuyucuların bilgisayarlarını kripto madenciliği için kullanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Medya şirketi Salon.com, kripto para birimlerini yeni bir gelir kaynağı olarak kullanmak için okuyucularının bilgisayarlarını kullanmak istiyor.

Şirket test programını pazartesi günü başlattı ve Financial Times gazetesinin bildirdiğine göre, reklam bloklayıcıları kullanan okuyucuları hedefleyen bir durum olduğu bildirildi.

Reklamları bir engelleyiciyle bastıran okuyucular, şimdi dijital para birimleri için kendi bilgisayarlarının kullanılmayan işlem gücüne Salon’a erişim sağlayıp sağlamayacaklarını soran bir pop-up görüyorlar.

Açılan pencerede, gizlilik özellikleri ve karaborsadaki popülaritesi ile tanınan kripto para Monero’yu çıkarmak için kullanıcıların web tarayıcılarında bir program çalıştırmasına izin veren Coinhive tarafından destekleniyor.

Salon test programı hakkında SSS’de şöyle söyledi:

1990’lı yıllarda Salon, şu an olduğu gibi, içeriğimizin çoğunu özgür bırakmak karşılığında kullanıcılara reklam sunmanın ortak bir ilişki olduğunu önermişti. Bunun nedeni, okuyucunun hem bize hem de reklam verenlerimize değer verdiğiydi.

Ancak Salon ekledi: “Reklam engelleyicileri gelirimizi derinden kesiyor.”

Okurlar bunu seçerse, Salon, bilgisayarları kripto para madenciliğine izin verecek hesaplamalar yapmak için kullanacak.

Salon.com Blockchain’i destekleyecek

Salon web sitesinde: “Beta programını, Blockchain teknolojisini, kripto paraların gelişimini ve büyümesini desteklemek için uygulamaya başlayacağız.” dedi.

Salon sistemi şöyle anlatıyor:

Sistem mevcut kullanımınızı otomatik olarak algılar ve kullanmadığınız şeyin bir bölümünü bu işleme atarız. Bilgisayarınızın kaynaklarının daha fazlasını gerektiren bir işleme başlarsanız otomatik olarak hesaplamalar için kullandığımız miktarı azaltırız.

Salon, sürecin sadece okuyucular Salon.com’da olduğunda gerçekleştiğini ve web sitesinin okuyucunun kişisel bilgilerine veya dosyalarına erişmeyeceğini söyledi.

Kuruluş, web sitelerinin SSS bölümünde ise okuyucularına hiçbir şeyin bilgisayarlarına yüklenmediğini bildirdi.

The Hill

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin