DeFi TVL değeri 2022 yılının en kötü seviyelerini gördü…

Şaka değil gerçek: İşte son DeFi saldırısı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Henüz hafta bitmemişken bir başka saldırı ile güne başlıyoruz. Haftanın son bu ayın ise ilk saldırı olarak kayıtlara geçiyor. Son saldırılar yatırımcıları daha fazla tedirgin ediyor. DeFi alanında oluşan saldırılar ise fazlasıyla dikkat çekiyor.

Endüstrinin şimdiye kadarki en büyük saldırısını bildirdiği aynı hafta içinde başka bir merkezi olmayan finans sistemi yara aldı. Son siber saldırıya uğrayan DeFi projesi Ola Finance oldu. Ekip tarafından açıklanan bilanço ise 4,6 milyon dolar.

1 Nisan’daki saldırının detaylarını yayınlayan DeFi platformunun kullanıcıları için bir 1 Nisan şakası yapmadığını söyledi. Ekip, 31 Mart’ta Fuse blok zincirindeki Ola kredi ağının saldırıya uğradığını belirtti.

Toplam 216.964 USDC, 507.216 BUSD, 200.000.00 fUSD, 550.45 WETH, 26.25 WBTC ve 1.24 milyon FUSE tokenı çalındı. Toplam değer 4,67 milyon dolar olarak açıklandı.

DeFi saldırıları sürüyor: Ola Finance kötü etkilendi

Güvenlik firması PeckShield, hacker için protokol kaybının daha büyük olduğunu ekleyerek 3,6 milyon dolar daha düşük bir miktar bildirdi.

Ekibe göre, saldırı ERC677 token standardındaki yeniden giriş güvenlik açığından oluştuğunu saptadı. PeckShield şu açıklama yer verdi:

“Bileşik çatal ve yeniden girişin ödünç verme havuzunu boşaltmasına izin vermek için yerleşik geri arama işlevlerine sahip olan ERC677/ERC777 tabanlı belirteçler arasındaki uyumsuzluk nedeniyle hack mümkün oldu.”

Saldırgan, ilk başta kendi teminatını kullanarak borç para aldı. Ardından, krediyi geri ödemeden teminatı kaldırmak için Ola’nın akıllı sözleşmelerindeki yeniden giriş güvenlik açığından yararlandı.

İlk saldırı, soygunu finanse etmek için Voltaj Finansmanı üzerindeki WETH/WBTC çiftinden 515 paketli bir ETH flaş kredisi içeriyor.

Bilgisayar korsanı sonunda Tornado Cash işlem anonimleştirme hizmeti aracılığıyla yıkanan 3,6 milyon dolarlık kripto parayla kaçtı. Ekip, bir tazminat planı üzerinde çalışacağını belirtse de henüz ayrıntı paylaşmadı.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin