Popüler altcoin’de bu seviye ralli öncesi kritik hale geldi – peki ne olacak?
Popüler altcoin’de bu seviye ralli öncesi kritik hale geldi – peki ne olacak?

Şaka değil gerçek: Ethereum madenciliği için havaalanının bilgisayar sistemi kullanıldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bir İtalyan havaalanı çalışanı, Ethereum madenciliği yapmak için tesisin bilgisayar sistemlerini kullandı.

Ethereum madenciliği için yazılım

İtalyan medya kuruluşu Rai News tarafından yayınlanan bir habere göre, Lamezia Terme şehrinde 41 yaşındaki bir teknisyenin, havaalanının bilgisayar sistemlerine madencilik kötü amaçlı yazılımları yerleştirdiği iddia edildi. Rapor, çalışanların, Ethereum madenciliği yapacak bir programla sunucuları enfekte ederek Calabria havaalanının güvenliğini riske attığını iddia ediyor.

Sacal Global Solutions, Calabria bölgesindeki havalimanlarının BT çerçevesini denetliyor. Sacal’ın mühendisleri tarafından tespit edilen yazılım, havaalanı çalışanının Sacal’ın BT altyapısına kripto madenciliği kötü amaçlı yazılım yüklediğini ve bu nedenle havaalanının arka uç sistemlerinin güvenliğini tehlikeye attığını iddia ediyor.

Riskli bir durum

Haber, araştırmacıların iki “teknik oda” içinde madencilik teçhizatlarından oluşan bir Ethereum madencilik çiftliği bulduklarını söylüyor. Bu, bilgisayar korsanı için harikaydı çünkü Ethereum’u ücretsiz olarak madencilik yapmasını sağladı, ancak BT güvenliği riske girdiğinden havaalanı için riskli bir durum oluşturdu.

Yerel yetkililer, ETH madenciliği için kullanılan havuzun yerini belirlemek üzere virüslü makinelerle ilişkili IP adreslerini inceleyebildiler. Suçlu olduğu iddia edilen kişi, sonunda sunucu odalarına kurulan güvenlik kameraları tarafından tespit edildi.

cryptoglobe


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin