featured

Sahte Kripto Paralara Dikkat!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İsviçre Mali gözlemcileri, sahte kripto para olan E-Coin operasyonlarını çökertti. Ülkenin mali piyasa düzenleyicisi ve gözlemcisi olan Swiss Financial Market Supervisory Authority (FINMA),  sahte bir kripto para olduğunu iddia edilerek “E-Coin” i çıkarmaya katılan üç ayrı şirketin kapatılmasını açıkladı.




Bir duyuruda, the watchdog, ‘Quid Pro Quo Derneği’nin 2016’dan beri E-Coin’leri geliştirip başlatmaya çalıştığını ortaya koydu. Digital Trading AG ve Marcelo Group AG ile birlikte çalışan şirket, E-Coin için bir çevrimiçi ticaret platformu başlattı. Ticaret 2016 yılından bu yana, üç şirket yüzlerce İsviçre yatırımcısından yaklaşık 4 milyon İsviçre Frangı (yaklaşık 4.1 milyon dolar) kazandılar.

Bu platform üzerinden bu üç tüzel kişi, yüzlerce kullanıcıdan en az dört milyon İsviçre Frangı tutarındaki fonları kabul etti ve hem yasal ihale hem de E-coin için sanal hesaplar işletti.

Gerçek Kripto Para Değil

Yetkililer, özellikle E-Coin’i, blockchain’i olan kripto paralardan ayırıyor.

Yetkililerin açıklamasına göre;

“Blockchain teknolojisini kullanan gerçek kripto para birimlerinin aksine, E-Coin’ler tamamen sağlayıcıların kontrolündeydi ve yerel olarak sunucularında saklandı” dedi.

FINMA, E-Coin hakkındaki soruşturmanın yanı sıra, “bu tür [sahte] kripto paralar ile ilgili diğer muhtemelen yetkisiz iş modelleri” üzerine on ayrı soruşturma yürüttüğünü doğruladı.

E-Coin operatörlerine karşı yürüttüğü darbeyle FINMA, söz konusu kişilere karşı takipleri başlattı ve üç şirketin varlıklarını tasfiye etti.

cryptocoins

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin