featured
en değerli altcoin

Saçma olmalarına rağmen 6 en değerli altcoin

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin, dijital paraların atası olabilirken, yüzlerce alternatif üretti. Bazıları Ethereum gibi Bitcoin’e itiraz etmeye yaklaşıyor, bazıları ise Ripple, Litecoin ve Dash gibi gerçek dünya uygulamalarına sahip. Ancak bazıları var ki üretim amacı ile, geldiği noktayı kıyasladığınızda şaşırabilirsiniz. Saçma olmalarına rağmen 6 en değerli altcoin’i inceledik.

Bununla birlikte, ICO patlaması da enteresan bir hale geldi, parodi, şaka veya tamamen anlamsız olan pek çok madeni parayı doğurdu. Bununla birlikte, ICO’ların doğası ve Blockchain ile ilgili herhangi bir şey için yutturmaca, bu gülünç madeni paraların bir kısmının makul bir miktarda çöp olduğunu gördü.

Dogecoin

En ünlü anlamsız coinlerden biri olan Dogecoin, başlangıçta bir şaka olarak düşünülmüştü. Bununla birlikte, piyasaya sürülmesinden kısa bir süre sonra, 130 milyon dolarlık bir piyasa değeri ile değer kazanan konsepti büyük bir kitle tarafından ilgi gördü. Dogecoin, Adobe’nin bir grup ürün müdürü Jackson Palmer ile IBM’deki yazılım mühendisi Billy Markus tarafından “çok fazla düşünülmeden oluşturuldu.”

WhopperCoin

WhopperCoin oldukça yeni bir sürüm ve Burger King Rusya’nın sadakat programı için Blockchain’i kullanmaya karar verdiğinde dijital para birimlerinin ana akımlara yayıldığının kanıtı olarak lanse edildi. Her müşteri bir rubleyi harcarken, bir Whopper Coin’i alacaktı. 1.700 whopper biriktirildikten sonra, bir burger alabileceklerdi. Burger King Rusya, Ivan Shestov’un dış iletişim sorumlusu şöyle dedi :

“Şimdi Whopper yalnızca 90 farklı ülkedeki insanların sevdiği burger değil, aynı zamanda bir yatırım aracı.”

PotCoin

Potcoin yasal olarak, yasadışı çalışan esrar endüstrisinin farklı alanlarda hareket etmesine yardımcı olmak için yasalaşmaya başlamanın meşru sebeplerine sahipti.

PotCoin’in esrar endüstrisi içindeki işlemleri kolaylaştırmak için kullanılabileceği fikri geldi. PotCoin orijinaldi ancak o zamandan bu yana daha fazla dijital para birimi taşındı .

Unobtanium

Avatar filminin hayranları, Hollywood Blockbuster’daki nadir minerallerden esinlendiğinden, Unobtanium’un dayandığı önceliğini biliyor olabilirler. Unobtanium, dünyadaki en nadir kripto para ortamı olarak düşünülmüştür. Önümüzdeki 300 yıl boyunca sadece 250 bin UNO coin çıkarılacak.

Şu anki piyasa değeri 11 milyon dolardır.

Coinye

Gerçek parodi madeni para Coinye, ünlü rapçi Kanye West’den esinlenerek Coinye West olarak biliniyordu . West, açıklanmayan ve talep edilmeyen hasarlar için büyük bir sanık grubuna dava açarak, durdurma ve bırakma talimatı verdikten sonra, 2014 yılında kripto paylaşımı hızla durduruldu.

Dava, coin’in geliştiricilerinin, coin’in logosunun görünümünü, rapçinin daha az gurur verici bir görünümüne dönüştürmesine neden oldu – South Park’ın Batı’yı yorumlaması üzerine şekillendi.

Putin Coin

Ünlü ve esrarengiz Rus Başkanı , dijital madeni para yaratıcılarına kadar uzanan bir izi ortaya koydu. Putin Para 2016 yılından bu yana varlığını sürdürüyor ancak 2.5 milyon dolar piyasa değeri elde etmeyi başardı.

Ayrıca, ABD Başkanı Donald Trump’ın adını taşıyan Trump coin ve T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adını taşıyan RTEC (erdogan coin) bulunmaktadır. Henüz kripto para borsalarında işlem görmemektedir.

cointelegraph


Bizi Facebook’tan takip edin


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin