Ünlü analistten çok iddialı Bitcoin tahmini: “100 bin dolarlık koşu başlıyor!”
Ünlü analistten çok iddialı Bitcoin tahmini: “100 bin dolarlık koşu başlıyor!”

S2FX modeli Bitcoin için alarm verdi! BTC fiyatı nereye gidiyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin’in stock-to-flow (S2F) modeli, aylık S2F ve fiyat verilerine dayanan en popüler formüllerden biri haline geldi. Pek çok kişi Bitcoin’in fiyatı ile stok/akış oranı arasındaki gerçek ilişkiyi doğruluyor. Bu modeli BTC için kullanan PlanB isimli analist bomba bir Bitcoin tahmini paylaştı.

PlanB, Bitcoin fiyatını 2024 yılına kadar 288.000 dolara taşıyan yeni bir model sundu.

PlanB: “Bitcoin piyasa değeri 2024’te 1 trilyon dolara ulaşabilir.”

Analize göre stock, mevcut stokların veya rezervlerin büyüklüğü iken; akış, piyasadaki yıllık Bitcoin arzı olarak kabul ediliyor. Modele göre Mayıs 2020’de Bitcoin arzının yarıya indirilmesinin ardından BTC’nin toplam piyasa değerinin 1 trilyon dolara ulaşabilir.

Nic Carter ve Hasu tarafından 2018’den bir çalışmadan alıntı yapan analist, 2009’dan bu yana Bitcoin için anlatının nasıl değiştiğini gösteriyor.

İlk başta, Bitcoin’in white paper dokümanının yayınlanmasından hemen sonraki “kavram kanıtı” aşamasıydı. Ardından, Bitcoin ABD doları ile pariteye ulaştığında “ödemeler” aşamasına gelindi. Bundan sonra, fiyat ilk halving’den sonra hemen hemen altına ulaştığından, ilk yarıdan sonra “E-Altın” olarak adlandırılan üçüncü aşama var. Son aşama ise Bitcoin’in belirli ülkelerde, CME’deki vadeli işlem piyasalarında ve Bakkt’ta yasal netlik kazandığı ve günde 1 milyar dolarlık işlemlerin üzerine çıktığı ikinci halving’den sonraki “finansal varlık” aşaması.

PlanB, aylık BTC S2F ve orijinal modelde kullanılan fiyat veri noktalarını görselleştirdi.

Grafikte görüldüğü gibi, dört küme var ve bunlar faz geçişlerini gösteriyor.

Bu modele gümüş ve altın eklemek “onu gerçek bir çapraz varlık modeli yapıyor”. Analist ayrıca S2FX modelini bulmak için regresyon analizini kullandı.

“S2FX modeli S2F ile bu altı varlığın piyasa değeri arasında önemli bir ilişki olduğunu gösteriyor.”

S2FX formülünü kullanan analist Bitcoin’in piyasa değerinin önümüzdeki halving ve bir sonrakini (2020-2024) takip eden dönemde 5,5 trilyon dolar olması gerektiği sonucuna varıyor.

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayımlanmıştır.

İki analistin Bitcoin tahminleri aynı noktada birleşti: BTC nereye gidiyor?


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin