cryptoruble
cryptoruble

Rusya’nın Kripto Parası Geliyor; CryptoRuble

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yerel basında çıkan haberlere göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Rusya’nın Moskova’daki kapalı bir toplantıda kendi “CryptoRuble” adlı kripto parasını çıkaracağını resmi olarak bildirdi. Haber, Haberleşme Bakanı Nikolay Nikiforov tarafından yayıldı.

Resmi yetkililere göre, devlet tarafından üretilecek olan cryptoruble’de madencilik olmayacak ve sadece yetkili makamlar tarafından verilecek, kontrol edilecek ve muhafaza edilecek. CryptoRubles, nerede olursa olsun istendiği zaman Ruble ile değiştirilebilecek, ancak sahibi CryptoRuble’nin nereden geldiğini açıklayamazsa % 13 vergi ödeyecek. Aynı vergi, alım-satım yaparak kazanç elde eden yatırımcılardan da alınacak.

Nikiforov şöyle dedi:

“Crypto Ruble’yi basit bir sebeple açıklamak gerekirse: eğer bunu biz yapmazsak, 2 ay sonra EurAsEC’deki (Avrasya ekonomi topluluğu) komşularımız yapacak” dedi.

Rusya, kripto paralara karşı kararsız görünüyor

Duyuru, Rusya’nın kripto para dünyasına girmesi anlamına gelse de, Bitcoin’in onaylanması, yasallaştırılması ya da herhangi bir merkezi olmayan kripto paranın onaylanması anlamına gelmiyor. Tam tersine, Putin yakın bir geçmişte, Rusya’daki tüm kripto para birimlerinin tamamen yasaklanması konusunda bir görüş belirtmişti.

Putin’den yapılan açıklamada, Putin’in Vitalik Buterin ve diğerleriyle yaptığı son görüşmelerin yanı sıra, yalnızca kısıtlamaya tabi olmayan diğer bakanlardan gelen önceki yorumlarıyla da çeliştiği anlaşılıyor . Şimdi, CryptoRuble’nin ortaya çıkmasıyla açık çelişkileri ortaya çıkıyor.

cointelegraph

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin