Rusya'dan kritik dijital para açıklaması: CBDC 2023'te geliyor!
Rusya'dan kritik dijital para açıklaması: CBDC 2023'te geliyor!

Rusya’nın kara para aklama işlemlerini takip eden kurumu kriptodan rubleye işlemleri izliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Rosfinmonitoring, Rus parlamentosunu kripto paranın rubleye dönüştürülmesini içeren işlemlere çok dikkat ettiği konusunda bilgilendirdi.

Kripto takibi

Rusya’nın Federal Finansal İzleme Servisi veya ülkenin Kara Para Aklamayla Mücadele kurumu Rosfinmonitoring kriptodan fiat işlemlerine kadar her şeyin takibini yapıyor.

Rus haber ajansı Regnum’un haberine göre, AML’nin denetiminden sorumlu federal yürütme organı, Salı günü parlamento üyelerine hitap ederken bunu duyurdu.

Rosfinmonitoring’in başkan yardımcısı Herman Neglyad, Devlet Duma Komitesi üyeleriyle yaptığı bir toplantıda, kurumun ticari bankalarla kriptodan fiat işlemlerine kadar bütün adımlarda polis ile çalıştığını açıkladı.

Başka bir Rosfinmonitoring sözcüsüne göre, AML ajansı ve merkez bankası, şüpheli kriptodan fiat işlemlerine kadar olan işlemleri izlemek için bir çerçeve geliştiriyor.

Federal bir yürütme organı olarak Rosfinmonitoring, doğrudan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e rapor veriyor. Nitekim, ajansın parlamentodaki sözleri, Başkan Putin’in Rosfinmonitoring’i yasadışı sınır ötesi kripto para transferlerine özel dikkat göstermeye çağırmasının hemen ardından geliyor.

Rusya’da kriptodan itibari işlemlere kadar olan işlemlere yönelik araştırmalar, ülkedeki bir dizi sıkı kripto para birimi yasasının yalnızca sonuncusu. Başkan Putin tarafından imzalanan Aralık 2020 kararnamesinin ardından, kamu görevlilerinin kripto varlıklarını 30 Haziran 2021’e kadar beyan etmeleri gerekiyor.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin