featured

Rusya’nın En Büyük Online Perakende Devi Ulmart, Eylül Ayında Bitcoin’le Ödeme Almaya Başlıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

 

Ulmart, 1 Eylül 2017’den itibaren Bitcoin ile ödeme almaya başlayacaklarını açıkladı.

2008 yılında kurulan firmanın genel merkezi, St. Petersburg’da. Amazon.com’un Rus versiyonu diyebileceğimiz Ulmart’ın Rusya genelinde 240’dan fazla şehir ve kasabada şubesi var. Ulmart’ın aylık ziyaretçi sayısı 20milyon’un üzerinde ve günlük 30bin siparişe ulaşmış durumda.

Geçtiğimiz günlerde Ulmart’tan gelen açıklamaya göre;

Rusya’nın en büyük çevrimiçi perakende şirketi Ulmart, 1 Eylül 2017’den itibaren bir ödeme şekli olarak Bitcoin kabul etmeyi planlıyor.

Bitcoin ile ödemelerle her ürün satın alınması mümkün olmayacak. Hangi ürünlerin Bitcoin ile satın alınabileceği henüz açıklanmış değil ancak, şirketin söylemine göre Bitcoin ile ödemelerin daha çok satış fiyatları yüksek olan ürünlerde olabileceği anlaşılıyor.

Kullanılmış araba ve daireler gibi yakında pazarda satılabilecek olan ürünler, bitoin ile satın alınması için iyi konumlandırılacaktır.

Ulmart’ın Baş Uluslararası Görevlisi Brian Kean, “Rus hükümetinin Bitcoin teknolojisinin gözden geçirilmesi konusundaki istekliliğini memnuniyetle karşılıyoruz” dedi. Hükümetin,  “Bitcoin’i” “akıllı ekonomi ve şehirler geliştirme” çabalarının bir parçası yaparken. ”

Ulmart’ın Yönetim Kurulu Başkanı ve çoğunluk hissedarı olan Dmitry Kostygin, şirketin Mart 2014’ten beri Rusya’da bitoin kullanımı için pazar ve düzenleyici ortamı yakından izlemeye başladığını söyledi.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin