Rusya'nın en büyük havayolu yakıt ödemelerinin takibi için Blockchain’i test ediyor
Rusya'nın en büyük havayolu yakıt ödemelerinin takibi için Blockchain’i test ediyor

Rusya’nın en büyük havayolu şirketi yakıt ödemelerinin takibi için Blockchain’i test ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rusya’nın en büyük havayolu işletmecisi S7, uçaklara yakıt ikmali yapmak için sürece bağlı verileri ve evrakları izleyen bir Blockchain tabanlı uygulamayı test etti.

Havayolu şirketi, yakıt tedarikçisi Gazpromneft-Aero ve Rusya’nın en büyük özel bankası Alfa-Bank ile birlikte işbirliği yaptığını duyurdu. Blockchain temelli uygulama testi içinTolmachevo Uluslararası Havalimanı’na bağlı bir iç hat uçuşu seçildi.

S7’ye göre, uygulama paylaşılan bir defterdeki yakıt talebi ile ilgili verileri paylaşıyor. Bunların bir kopyası da üç tarafın her biri tarafından yönetiliyor. Ayrıca, her bir işlem sırasında akıllı sözleşme ile yaratılan dijital faturalar ile yakıt ödemeleri ağ üzerinde gerçekleştirilebiliyor.

Rusya’nın en büyük havayolu işlem hızının artmasını amaçlıyor

Amacın, havayolu şirketinin avans ödemeleri ve banka garantileri gerektirmeden işlem hızını hızlandırmak olduğu belirtildi. Teknoloji, bir dizi manuel işlemi ortadan kaldırdığı için tüm sürecin 60 saniye sürmesi bekleniyor.

S7 Bilgi Teknolojisi Müdür Yardımcısı Pavel Voronin, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Bu, üç taraf arasında otomatik bir ticaret operasyonudur. Taraflar arasında bir banka, bir havayolu şirketi ve bir yakıt tedarikçisi bulunuyor. Önceden belirlenmiş kurallara göre uçağın yakıtlanması üzerine uzlaşma ve yazımlar gerçekleştiriliyor.

Deneme, S7’nin havayolu şirketlerinde olası uygulamalar için Blockchain’i test etme konusundaki son çabasını temsil ediyor.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin