Kripto para madencilerinin yeni adresi Rusya: Faaliyetler genişliyor!
Kripto para madencilerinin yeni adresi Rusya: Faaliyetler genişliyor!

Rusya’nın en büyük bankası stabilcoin çıkarıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Rusya’nın en büyük bankası kendi stabilcoinini piyasaya sürmek için çalışıyor.

Interfax haber ajansının bugün bildirdiğine göre, Moskova merkezli Sberbank bu ay Rusya merkez bankasına müşterileri için bir dijital token çıkarması için bir başvuru gönderdi.

Rusya’nın en büyük bankası stabilcoin çıkarıyor

Habere göre dijital token Rus rublesine sabitlenecek ve blok zincirinde çalışacak. Stabilcoin ilkbahar aylarında piyasaya sürülebilir.

Sberbank’ın başkan yardımcısı Anatoly Popov, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Sberbank’ın blok zinciri platformunu Ocak ayı başlarında kaydettirmek için Rusya Merkez Bankası’na başvuruda bulundu. Yasaya uygun dijital finansal varlıklar kayıtlı bir platformda ihraç edilebilir. Teknolojik olarak banka böyle bir itibari para birimiyle çalışmaya hazır, içinde test ettik ve bu çözümün işe yaradığını gördük.

Ülkede kripto varlıkları beyan edilmek zorunda

 Stabilcoin talebine rağmen, Rusya dünyadaki en kripto dostu ülke değil.

Geçen yıl hazırlanan bir yasa, Rusların kripto varlıklarını açıklamazlarsa üç yıl hapis cezasına çarptırılabileceğini ortaya koydu.

Ancak Rusya Merkez Bankası, bu yılın sonuna kadar kendi merkez bankası dijital para birimini pilot olarak kullanmayı umuyor.

Sberbank, toplam varlıkları 477,68 milyar doların üzerinde olan Rusya’nın en büyük özel bankası olarak faaliyet gösteriyor.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin