featured

Rusya’dan Blockchain Teknolojisine Tam Destek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rusya’nın başbakan yardımcısı olan Arkady Dvorkovich, ülkenin devlet yönetiminde Blockchain teknolojisinin geniş bir uygulama alanı olduğunu iddia etti. Bununla birlikte, teknolojinin çalışması için yasal bir çerçeveye sahip olduğunu da belirtti.

Dvorkovich, Japonya’nın Kyoto kentinde düzenlenen 2017 uluslararası bilim ve teknoloji forumunda yaptığı söyleşide; teknolojinin kısa vadede devlet yönetiminde geniş çapta kullanılabileceğine inandığını söyledi.




“Blockchain teknolojilerinin kısa vadede devlet yönetiminde geniş bir kullanım bulacağına dair en ufak bir şüphem yok.Hükümet için en büyük zorluk, yeni teknolojik ve bilimsel keşifler için bir başka mali kabarcık oluşumunu önleyecek ve bu yolu açacak düzenlemeleri geliştirmektir”

Japonya’nın Blockchain düzenlemesi esas alındı

Dvorkovich ayrıca, Rusya’da uygulanabilen düzenlemenin yakın tarihte Ekim 2017 başlarında Japon hükümeti tarafından getirilen düzenlemeye benzer olduğunu iddia etti.

2017 yılının başında, Japon yasama meclisleri, önde gelen sanal para birimi olan Bitcoin’i yasal ihale biçimi olarak tanıyan bir yasa onayladı. Eylül ayı sonlarında, düzenleyiciler 11 kriptokalkı değişimi için işletme lisansı vermişlerdir.

Rusya’nın Blockchain teknolojisini benimseme çabaları

Rus hükümeti ayrıca Blockchain’in çeşitli hükümet hizmetlerine uygulanması için çabaları agresif şekilde ilerletiyor. Mart ayında Başbakan Dimitri Medvedev, teknolojinin muhtemel uygulamalarını incelemek üzere iki bakanlığa ve bir devlete ait kalkınma bankasına görevlendirildi.

Dahası, Rus yasama meclisi, şu anda Japonya’nınkinden daha kısıtlayıcı olması beklenen bir şifreleme yasası hazırlıyor. Rus Maliye Bakanı Alexey Moiseev; önerilen tasarının izin verilen işlem türlerine yeni kısıtlamalar getirmesini beklediğini iddia etti.

“Her durumda, bir pazar var, hızla gelişiyor ve kullanılabilecek bazı avantajlar var, yani ICO aracılığıyla projelere yatırım yapmakla ilgili avantajları kastediyorum, bununla ilgili olumlu bir tutum var, ancak Bir başka görüş, bir karar almak için fikir birliği gerekecek “dedi.




Geçmişte Rusya Ekonomi Bakanı Maksim Oreshkin, Bitcoin fiyatını MLN Ponzi planına kıyasla değerlendirdi; bu da, gelecek olan kripto para birimlerini düzenleyen herhangi bir tasarının muhtemelen geçilmeden önce çeşitli incelemelere tabi tutulması anlamına gelebilir.

cointelegraph



Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin