Rusya'dan Bitcoin'e petrol vetosu
Rusya'dan Bitcoin'e petrol vetosu

Rusya’dan Bitcoin’e petrol vetosu! Maliye Bakanlığı yetkilisi açıkladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Rusya Maliye Bakanlığı, Rus hükümetinin Bitcoin’i petrol ihracatı için değil, küçük işletmeler için bir ödeme seçeneği olarak gördüğünü belirtti. Üst düzey bir yetkili, bakanlığın kripto para birimlerinin takas anlaşmalarında kullanılabileceği, ancak yasal para birimi olarak kullanılamayacağını vurguladı.

Uluslararası işlemler açısından kripto para ödemeleri, Moskova’daki yetkililer tarafından küçük özel iş sözleşmeleri için alternatif bir seçenek olarak görülüyor, ancak bu Rus petrol teslimatlarını etkilemeyecek. Açıklama, geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili olarak gazetecilerle konuşan Maliye Bakanlığı Mali Politika Dairesi Başkanı Ivan Chebeskov tarafından yapıldı.

Petrole veto, küçük işlemlere yeşil ışık

Üst düzey yetkili, bakanlığın kripto para birimini bir ödeme aracı olarak değil, bir varlık olarak kullanmayı önerdiğini belirtti. Yetkili, bunun dijital para birimlerinin takas işlemlerinde kullanılabileceği anlamına geldiğini, yani bir alıcının bir ürün ya da hizmet karşılığında resmi olarak Bitcoin ya da diğer kripto para birimlerini takas edebileceğini belirtti.

Minfin temsilcisi, bu ihracatların büyük hacimleri nedeniyle petrolün Bitcoin karşılığında satılmasının zor olduğuna dikkat çekti. ABD doları ve euro ödemelerinde artan zorluklara rağmen Rusya’nın tüm ortaklarının ulusal para birimlerine geçemeyeceğini belirten temsilci, kripto ödemelerinin yalnızca nispeten küçük sözleşmelerde ve kripto paraları kabul etmeye açık dost ülkelerle mümkün olabileceğine inanıyor.

Chebeskov’un yorumları, parlamento Enerji Komitesi Başkanı Pavel Zavalny’nin daha önce yaptığı bir açıklamada, Bitcoin’in Rusya’nın enerji ihracatında, özellikle de doğal gaz ihracatında batı para birimlerinin yerine geçebileceğinden bahsetmesinin ardından geldi.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin