Rusya’da yakında Bitcoin ve kripto para rüzgarı esebilir!
Rusya’da yakında Bitcoin ve kripto para rüzgarı esebilir!

Rusya’da yakında Bitcoin ve kripto para rüzgarı esebilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rusya, güvenli ve yalıtılmış bir ortamda yeni teknolojiler denemek istiyor.  Düzenlenmiş Bitcoin ve kripto platformları yasaların kabul edilmesini hızlandırabilir. 

Rusya dört bölgede kripto para birimine izin verebilir

Uzmanlar, Rus Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakanlığı kaynaklarından alıntı yaparak, yerel medya kuruluşu Kalingrad Oblast, Kaluga Oblast, Perm Krai ve Moskova’da Blockchain ve kripto para birimlerini test etmeye başlayacak.  Yetkili makamlar, şu anda Rusya’da mevcut mevzuat kapsamı dışında kalan yenilikçi teknolojileri test etmek için bazı bölgelerde düzenleyici alanlar oluşturmayı hedefliyor.

Ekonomik uzmanlar, ülkenin Blockchain, dijital para kavramları, nöroteknoloji, yapay zeka, kuantum teknolojileri, robototeknik ve sanal gerçeklik ile ilgili deneylerde bulunacağını belirtti.  Ayrıca, bu düzenleyici kripto alanların, yenilikçi teknolojiler için yasal bir alanın ve düzenleyici ortamın geliştirilmesini hızlandıracak bir sürücü ve katalizör görevi görebileceğini de belirtiliyor.

Rusya, kripto para oluşturmayı düşünebilir

İnsan hakları ve sivil toplum gelişimi Konseyi üyesi Kirill Kabanov’a göre, mevcut yasalar kripto para birimleri de dahil olmak üzere birçok yönden ekonomik gerçekliğin gerisinde kalıyor.  Önerilen kripto alanları, yasal ortamı yeni teknolojik uygulamalara ve sistemlere uyarlamak için gerekli standartların geliştirilmesine yardımcı olacak. 

Bu arada bazı uzmanlar, düzenleyicilerin güvenli olduklarını kanıtladıkları takdirde kripto para birimleri konusundaki yaklaşımlarını yumuşatacaklarına inanıyor.  Ocak ayında, Devlet Duma Mali Piyasalar Komitesi başkanlığında yer alan Anatolia Aksakov, Rusya’nın Blockchain teknolojisinin kitlesel kabul edilmesinin ardından kripto para oluşturmayı düşünebileceğini söyledi. 

Fxstreet

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin