featured

Rusya’da Bitcoin Atm Sayısı Artıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rusya’da bitcoin tabanlı ATM’lerin sayısı artıyor. Bunlardan on tanesi kısa bir süre önce yerel bir işletmeye açılan Novosibirsk’in beş ilçesine kuruldu. Geçtiğimiz hafta, farklı bir şirket, bu ay başında Moskova’daki otellerde ve havaalanı terminallerinde yüz kripto ATM’ler kurma planlarını açıkladı. Bu arada düzenleyiciler, kripto para birimlerini yakın zamanda yasalaştırmayacaklarını söyledi.



Novosibirsk’in Bitcoin ATM’leri

Rusya'da Bit Zon ATM'leri Yükselişte
Bir BBFpro Bitcoin ATM.

Rusya’nın üçüncü en kalabalık şehri olan Novosibirsk’de , RB’ye göre, bir yerel başlangıç ​​şirketi BBFpro tarafından son zamanlarda tek yönlü bitcoin ATM’leri kuruldu   Makineler şehrin beş ilçesine yerleştirildi; Kalininsky, Zheleznodorozhny, Oktyabrsky, Leninsky ve Kirovsky ilçeleri şirket yönetiminden Anton Friedel’i ayrıntılarıyla anlattı.

Bitcoin Atm’lerinin çoğu içecek satan dükkanlarda yer alıyor. “On cihazın tümü, şehrin her ikamet belgesinde, bitcoin satış noktasına hızlı ve kolay bir şekilde ulaşma fırsatı bulacak” dedi. Ekibi başlangıçta kentin büyük alışveriş merkezlerine yerleştirmek istedi ancak kira çok yüksekti ve şunları kaydetti:

Büyük alışveriş merkezleri, başlangıç ​​olarak bizim için neredeyse imkansız olan bir kira istedi. Bir yerde 15-20.000 ruble isteniyor, içecek mağazalarında ise her yere 2.000 ruble ödüyoruz.

Rusya'da Bit Zon ATM'leri Yükselişte
Başka bir BBFpro Bitcoin ATM.

Ayrıca, yazılım geliştirme ve terminal kurulumu için ekibinin yaklaşık üç ay çalıştığını açıkladı ve projenin yaklaşık iki milyon rubleye mal olacağını belirtti. Makineler % 6 komisyon ücreti alıyor. RBC , “Çok küçük bir yüzdeyiz, çünkü geniş bir müşteri akışı üzerinde çalışıyoruz” dedi. Ona göre, BBFpro’nun şu anda Novosibirsk’te rakibi yok.

Yakın gelecekte, Friedel, komşu bölgelerin yanı sıra Novosibirsk’deki bitcoin ATM’lerini genişletmeyi planladığını belirtti. Özellikle Kemerovo, Krasnoyarsk, Barnaul ve Irkutsk’u seçti. Buna ek olarak, “yalnızca satmakla kalmayıp aynı zamanda bitcoin de satın alacak bir terminal geliştiriyoruz” diye açıklıyor ve diğer kripto para birimleri satmaya da planladıklarını da sözlerine ekledi.

Moskova’ya gelen 100 adet Kripto ATM’si

Geçen hafta Rambler News , yaklaşık 100 tek yönlü kripto para ATM’sinin bu ay ile yılsonu arasında Moskova’ya geleceğini bildirdi. Şirketin ortak sahibi Pavel Panova’ya göre, Investcoin24 tarafından şehir merkezi boyunca kurulacak. Ayrıca, bazı birimlerin gidiş ve varış bölgelerine yerleştirilmesi için havaalanı sahipleriyle görüşmelerin sürdüğünü de sözlerine ekledi.

Rusya'da Bit Zon ATM'leri Yükselişte
Investcoin24’ün Vintage77’deki Bitcoin ATM’si.

Panova, ilk para Teklifi (ICO) simgelerini de satabileceklerini sözlerine ekleyerek, dört kripto para satacak şekilde programlanabilir. Innov’un yayınına göre , başlangıçta komisyon% 4 olacak .

Iventurer Vakfı’nın kurucusu Alexey Olin’in Instagram gönderisinde, geçen ay Investcoin24, Moskova’daki restorant “Vintage77” ye tek yönlü bir bitcoin ATM’si kuruldu.

RIA Novosti’ye göre , Moskova’daki bir başka restoran, haziran ayında bitcoin ödemelerini yapmaya başlayan Valenok, müşterilerin talebi üzerine bir bitcoin ATM kurmayı planladıklarını söyledi.

bitcoin.com

 

 

 

 



Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin