Rusya, kripto para birimleri ile ilgili yeni bir yasa çıkarıyor
Rusya, kripto para birimleri ile ilgili yeni bir yasa çıkarıyor

Rusya, kripto para birimleri ile ilgili yeni bir yasa çıkarıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rusya, kripto para birimleri ile ilgili yeni bir düzenlemeye gidiyor. Rus yerel medyası Vedomosti’nin 21 Ekim’de bildirdiğine göre uzun zamandır beklenen kripto para ve Blockchain yönetmeliğiyle ilgili yasa tasarısı, özel şirketlerin ve tüzel kişilerin hisselerini “dijitalleştirmek” ve Blockchain yoluyla depolamasını sağlayacak.

Vedomosti tarafından bildirilen “Dijital Finansal Varlıklar” taslak kanun uyarınca, Rusya Federasyonu alt meclisi Duma, özel şirket sahiplerinin, “dijital finansal varlıklar (DFA)” adı verilen varlıkları üretmesine ve satmasına izin vermeyi planlıyor. DFA verilerinin Rus Merkez Bankası tarafından doğrulanacağı ve Blockchain ile depolanacağı bildirildi.

Rusya, kripto para birimleri ile ilgili mahkemeye başvurma izni getiriyor

Rus iş dünyası haber medyası RBC’ye göre, bir DFA esasen farklı bir isim altında bir kripto “token” ile eş değerdir. RBC’nin raporları, DFA’nın tanımının Rus medeni hukukuna da dahil edilmesi ve böylece yatırımcıların, token ihracı kurallarının ihlal edilmesi durumunda mahkemelere başvurabilmeleri için bir rapor hazırlayacak.

Yeni yasa, meclisten geçerse tüm düzenlemeler, sorumlu şirketlere ve halka açık olmayan anonim şirketlere uygulanacak. Bununla birlikte bir şirket söz konusu varlıkları ihraç ettikten sonra artık geleneksel yöntemlerle kamuya açıklanmayacak.

“Dijital Finansal Varlıklar”, ilk olarak Ocak ayında Rusya Maliye Bakanlığı tarafından tanıtıldı ve yeni yasanın 1 Temmuz 2018’de onaylanması bekleniyordu.

“Hayal kırıklığı yaratan” ilk kripto düzenlemesinden bu yana Rus Sanayicileri ve Girişimciler Sendikası’ndan (SCPP) bir lobi grubu, bunun alternatif bir versiyonu üzerinde çalışmaya başladı. SCPP genel başkan yardımcısı Elina Sidorenko’ya göre, yeni yasa tasarısı “bitmemiş ve parçalanmış” olarak adlandırdığı devlet tasarısındaki çelişkileri ortadan kaldırmaya yardımcı olacak.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin