Petro zorunluluğu, kötüleşen ekonomik krizin sonucu
Petro zorunluluğu, kötüleşen ekonomik krizin sonucu

Rusya, Venezuela ile yaptığı ticarette Petro’yu kabul edecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rusya, Venezuela ile yaptığı ticarette Petro’yu kabul edecek. Venezuela’nın Dış Ticaret Bakanı Jose Vielma Mora’nın Salı günü yaptığı açıklamaya göre, Venezuela, Rusya’dan aldığı otomotiv parçalarının ödemesini için kendi ulusal kripto para birimi Petro’yu kullanacak.

Rusya, Venezuela ile yaptığı otomativ ticaretinde ödeme olarak Petro’yu kabul ediyor

Pazartesi günü, Venezuella Dışişleri Bakanlığı, Petro’nun uluslararası işlemlerde kullanılmasının son dönemde Rus-Venezüella üst düzey hükumetler arası komisyonun gündeminde olduğunu söyledi. Jose Vielma Mora, Venezuella tarafının, kamyonlar için en çok tanınan Rus KAMAZ şirketi ile işbirliği yapılacağını belirtiyor. Jose Vielma Mora tarafından konuya yönelik yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor:

İşbirliği kapsamında otomotiv parçalarının, lastiklerinin ve akülerinin alınmasının yanı sıra ülkemizde bu araçların montajı ve ödemelerde Petro’nun kullanımı gibi çeşitli konular konuşuldu.

Rusya, Venezuela’dan çelik, alüminyum, kahve ve kakao gibi ürünler alacak

Jose Vielma Mora göre, Venezuela’ya otomativ parçası ihraç etmeyi planlayan Rusya, Venezuela’dan da çelik, alüminyum, kahve ve kakao gibi ürünlerin ithalatını yapmayı düşünüyor.

Venezuela dünyada kendi kripto parasını çıkaran ilk ülke

Petro projesinin Şubat ayında hayata geçmesiyle birlikte Venezuela dünyada kendi kripto parasını çıkaran ilk ülke haline oldu. Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Petro’nun ön-satış sürecinde 700 milyon dolardan fazla para toplandığını belirtti. Rusya ve Venezuela arasındaki ticaret anlaşmaları da hacim olarak büyümeye devam ediyor. İki ülke arasında 2017 yılında toplam 459 milyon dolarlık ticaret yapıldı.

Venezuella altın ve diğer değerli metallerle desteklenen başka bir kripto para çıkarmayı düşünüyor

Yine Şubat ayında, Nicolas Maduro Venezuella’nın altın ve diğer değerli metallerle desteklenen başka bir kripto parası çıkarmaya hazırlandığını söyledi. Bu arada Venezuella’nın Başkan Yardımcısı Wilmar Castro Soteldo, Venezuella ve Rusya’nın ikili ticaret hacimlerini yıl sonuna kadar yüzde 30 oranında artırmak istediklerini belirtiyor.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Sputniknews

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin