Rus milyarder paladyum tabanlı kripto para başlatıyor!
Rus milyarder paladyum tabanlı kripto para başlatıyor!

Rusya Ulusal Yasama Organı dijital finansal varlıklar tasarısını erteledi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rusya Federasyonu ulusal yasama organı (DUMA) 20 Mart’ta yayınlanan yerel medya kuruluşu TASS’ın haberine göre “Dijital Finansal Varlıklar Üzerindeki” tasarısını Nisan 2019’a kadar ertelediğini açıkladı.

Genel Kurulun gündeminde yapılan oylamada verilen kararın ardından, “Dijital Finansal Varlıklar Üzerine” federal kanun taslağının ikinci okumasının Nisan ayında tekrar yapılacağı bildirildi. Girişime, Duma Mali Piyasa Komitesi Başkanı Anatoly Aksakov ön ayak olmuştu. Ancak amaçlarını açıklamadı.

Rusya tasarının ikinci okumasını Nisan ayına ertelendi

“Dijital Finansal Varlıklar Üzerine” tasarı, ulusal kripto para mevzuatını düzenlemeyi amaçlamakta. Ve Rusya parlamentosu tarafından Mart ayının başlarında yapılan ikinci okumada kabul edilmişti. Duma Başkanı ve yasa tasarısının yardımcısı Vyacheslav Volodin, daha sonra kabul edilen değişikliklerin dijital haklar kavramıyla ilgili zorlukları gidermeyi hedeflediğini vurguladı.

İkinci okuma için hazırlanan tasarının ifadesi, token, kripto para ve akıllı sözleşmelerin tanımını hariç tutuyor. Belge, dijital finansal varlıkların tanımını sağlayarak, söz konusu varlıkların borçlar ve diğer haklar dâhil olmak üzere dijital haklarla temsil edildiğini, parasal talepleri ve hisse senetlerine ilişkin hakların kullanılma olasılığını ve hisse senetlerinin devredilmesini gerektiren haklarla ilgili olduğunu belirtiyor.

Geçtiğimiz Aralık ayında bildirildiği üzere, konsey başkanı ve Duma komitesinin başkanı ve aynı zamanda tasarının ortak sözcüsü olan Pavel Krasheninnikov, tasarının dramatik bir şekilde yapılması gereken ilk okuma aşamasına geri döndürüldüğü belirtti.

Kısa bir süre önce, Rusya parlamentosu yeni dijital haklar mevzuatını çıkarma konusunu oyladı. Yasalara göre, Rusya Federasyonu Medeni Kanunu’nun 141.1 sayılı yeni bir maddesinin eklenmesiyle birlikte Rus mevzuatında “dijital haklar” kavramının ortaya konulduğu ve dijital hakların nasıl kullanılabileceğini ve aktarılabileceğini ve dijital kuralların nasıl belirlendiğini belirlediği bildiriliyor.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin