Rusya önümüzdeki ay düzenlenecek seçimler için Blockchain teknolojisini deniyor
Rusya önümüzdeki ay düzenlenecek seçimler için Blockchain teknolojisini deniyor

Rusya önümüzdeki ay düzenlenecek seçimler için Blockchain teknolojisini deniyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rusya’da faaliyet gösteren bir telekomünikasyon şirketi, seçmenlerin önümüzdeki ayki seçimlerde kullanabileceği Blockchain teknolojisine sahip bir elektronik uzaktan oylama sistemini test etti.

Rusya, 30 bin kişilik Blockchain oylaması deneyi yaptı

İnsanları uzun süredir evde tutan küresel salgınla birlikte mobil oylama da bir zorunluluk haline geldi. Bir Rus telekom şirketi, Blockchain teknolojisini kullanan bir elektronik oylama sistemini başarıyla test etti. Vatandaşlar eylül ayında düzenlenecek seçimlerde uzaktan oy vermek için bu elektronik sistemi kullanabilecek.

Deneye 30.000’den fazla kişi katıldı. Rusya Merkez Seçim Komisyonu, gönüllülerin kayıt işleminden oyların sayılmasına kadar her şey dahil olmak üzere tüm seçim sürecini elektronik olarak tamamladığını açıkladı.

İlk deney başarılı

Süreç ayrıca kimlik doğrulamasını da içerdi. Bunun için teknoloji, hükümet portalı ile arayüz oluşturdu. Merkez Seçim Komisyonu hiçbir güçlükle karşılaşmadığını kaydetti. Rostelecom Başkan Yardımcısı Dmitry Repnikov, testin hizmet veya işlevde herhangi bir kesinti veya sorun olmadan tamamlandığını söyledi:

Yoğun kullanım sırasında bile hiçbir sorun görmedik.

Seçimlerin 13 Eylül’de yapılması planlanıyor. Seçim tarihinden önce daha fazla deney yapılacağı aktarıldı.

Altı ülke blok zincirini benimseme yolunda en önde

Devam eden küresel pandemi sırasında Blockchain kullanımı arttı. Daha önce bildirildiği gibi, Kolombiya Bilgi Teknolojileri ve İletişim Bakanlığı (MinTIC) ülkeyi blok zinciri teknolojisini benimsemeye çağırdı. Dünyanın her yerindeki düzenleyiciler, Blockchain teknolojisi fikrini ve farklı sektörlerde kullanımını araştırıyor.

MinTIC, geçtiğimiz günlerde bu teknolojiyi benimseme konusunda ilerleme kaydeden altı ülkeyi ve şu anda keyif aldıkları faydaları açıkladı. Bakanlığın bahsettiği ülkeler arasında Estonya, Çin, Birleşik Arap Emirlikleri, ABD ve Kanada yer alıyor. Geçen yılın sonlarında, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, ülkeyi blok zinciri sektöründe lider olmaya çağırmıştı.

Bu arada Binance ve Google, güçlerini Blockchain devrimi için birleştirdi. Detayları buradaki haberimizden okuyabilirsiniz.

coinnounce


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin