Rusya merkezli banka İsviçre'de kripto para sektörüne giriyor
Rusya merkezli banka İsviçre'de kripto para sektörüne giriyor

Rusya merkezli banka İsviçre’de kripto para sektörüne giriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rus bankaları yurtdışında Bitcoin hizmetlerini kullanırken, kendi ülkelerinde hükümet özel kriptolar için bir gelecek görmüyor.

Rus bankası düzenleyici onay aldı

Rus bankası Gazprombank, İsviçre şubesi aracılığıyla kripto para saklama hizmetlerini başlatmak için düzenleyici onay aldı.

29 Ekim’de yapılan resmi bir duyuruya göre, banka, bireysel ve kurumsal müşterilerine kripto saklama ve ticaret hizmetleri sunmak için ülkenin finansal düzenleyicisi olan İsviçre Finans Piyasası Denetleme Kurumu’ndan onay aldı.

Teklifler başlangıçta, desteklenen tek kripto para birimi olarak Bitcoin (BTC) olan belirli bir müşteri grubuyla sınırlı olacak. Gazprombank, teklifi kademeli olarak ek kripto para birimlerinin yanı sıra diğer ilgili ürün ve hizmetleri de içerecek şekilde genişletmeyi planlıyor.

Gazprombank CEO’su Roman Abdulin, “Dijital varlıkların küresel ekonomide ve özellikle mevcut ve potansiyel müşterilerimiz için giderek daha önemli hale gelmesini bekliyoruz” diyor.

Düzenlenmiş bir kuruluş olarak Gazprombank, kendi durum tespiti prosedürlerini ve yazılımını uygulamaya ek olarak İsviçre Kara Para Aklamayı Önleme ve KYC yasa ve düzenlemelerine uymak zorunda olacak.

Gazprombank

Gazprombank İsviçre, İsviçre’de kayıtlı bir bankadır ve %100’ü Rusya merkezli Gazprombank’a aittir. Banka, 2018’den beri İsviçre’de kripto hizmetleri başlatmaya hazırlanıyor.

Rusya’nın bankacılık kurumları yurtdışındaki kripto piyasalarına girerken, Rusya hükümeti büyük kripto para birimleri için pek dostane yaklaşım sergilemiyor.

Bu ayın başlarında, Rusya Devlet Dumasının bir üyesi ve Rusya’nın kripto ile ilgili mevzuat çabalarının önemli bir temsilcisi olan Anatoly Aksakov, Bitcoin gibi merkezi olmayan sistemlerin geleceğinin olmadığını savunmuştu.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin