Rusya Merkez Bankası, Bitcoin ETF için hazır değil
Rusya Merkez Bankası, Bitcoin ETF için hazır değil

Rusya Merkez Bankası, Bitcoin ETF için hazır değil

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin ETF, ülkeleri harekete geçirdi. Amerika’nın ilk vadeli Bitcoin işlemi dünyada yankı uyandırdı. Gelişmeleri uzaktan izleyen ülkelerin nasıl karar alacağı merak konusu. İlk açıklama ise Rusya Merkez Bankası tarafından geldi.

Regülatör başkanı Elvira Nabiullina, Rus medyasına, Bitcoin vadeli işlemler konusunda açıklama yaptı. Elvira Nabiullina, Rusya Merkez Bankası’nın piyasaya Bitcoin borsa yatırım fonunu (ETF) kabul etmeye hazır olmadığını söyledi. Bankanın son zamanlarda tekrar eleştirilen kripto para birimleri konusundaki katı tutumun yeniden teyit edildi. Rusya tarafından yapılan açıklama, Amerika’da Bitcoin ETF’lerinin borsada listelemesinden sonra geldi.

Rusya Merkez Bankası (CBR) başkanı Elvira Nabiullina, bu hafta bir toplantı düzenledi. Toplantının ana konularından biri de Bitcoin ETF’leri oldu. Bitcoin vadeli işlemlerine dayalı ETF’lerin ticaretine izin verilmesi için merkez bankasının hazır olmadığı vurgulandı.

Rusya Merkez Bankası, vadeli işlemlere henüz açık değil

Rus para politikası düzenleyicisinin ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından belirlenen örneği takip edip etmeyeceği merak ediliyor. Ülkedeki Bitcoin vadeli işlemlerinin listelenmesiyle ilgili merkez bankası acele etmek istemiyor.

Yatırım fonu Proshares Bitcoin Strategy ETF’i ilk çıkaran şirket oldu. 19 Ekim Salı günü New York Menkul Kıymetler Borsası’nda (NYSE) alım ve satıma çıkardı. Aynı gün içinde BITO borsada 1 milyar dolar hacme ulaştı. Daha sonra ise, zenginlik yöneticisi Valkyrie ikinci ETF onayını aldı. Cuma günü ise Nasdaq borsası Valkyrie’nin BTF isimili Bitcoin’ini işleme aldı.

Rusya Merkez Bankası (CBR) başkanı Elvira Nabiullina’nın son olarak şunları söyledi: 

“CBR’nin merkezi olmayan dijital para birimleri ve kripto tabanlı yatırım ürünleri konusundaki uzun süredir takibi devam ediyor. Temmuz ayında banka, Rus borsalarına kripto varlık ve fiyatlarına bağlı finansal araçların ticaretinden kaçınmalarını tavsiye ettik. Yetkili, listelemelerinin yeterli deneyim ve bilgiye sahip olmayan kişiler için artan kayıp risklerini beraberinde getirdiğini hatırlamak isteriz.”

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin