Rusya Maliye Bakanlığı, kripto yasasında değişikliğe gitti! Madencilik detayı dikkat çekiyor

Rusya Maliye Bakanlığı, kripto yasasında değişikliğe gitti! Madencilik detayı dikkat çekiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Rusya, kripto yasası üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Savaş ile beraber gelen yaptırımlar karşısında yollar arayan ülke, rotasını kriptoya çevirmişti. Bu alanda hızlı davranmak isteyen Sovyet ülkesi, yasada bazı revizyona gideceğini gösterdi.

Rusya Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan son tasarı da kripto madenciliği yeniden ele alındı. Her anlamda elini kuvvetlendirmek için çaba gösteren Rusya, sıkışmış durumda. Henüz yakın zamanda Avrupa Birliği yeni bir yaptırım daha uygulamıştı. Kripto hizmetlerini kapsayan yaptırımla beraber AB elini güçlü tutmak istiyor. Ancak Rus hükümeti alternatif yol arayışını sürdürüyor.

Rusya Federasyonu Maliye Bakanlığı, ülkenin kripto alanını düzenlemek için tasarlanmış bir yasa taslağını revize ederek kripto para madenciliği için yeni hükümler getirdi. Tasarı hükümete yeniden sunuldu ve meclisin bahar oturumunda kabul edeceği düşünülüyor.

Kripto yasası için yeni bir revizyon geldi

Rusya Maliye Bakanlığı, Rus kripto para birimi sektörü için kapsamlı kurallar uygulamaya yönelik bir yasa tasarısını değiştirdi. Bakanlığın Cuma günü konuyla ilgili açıklama yaptı. Nihai hale getirilen “Dijital para birimi hakkında” yasa tasarısı Moskova’daki bakanlar kabinesine iade edildi.

İlk olarak Şubat ayında federal hükümete sunulan mevzuat, Rusya’daki kripto işlemlerini ve kripto piyasası oyuncularının faaliyetlerini düzenlemeyi amaçlıyor. “Dijital Finansal Varlıklar Hakkında” kanunun kabul edilmesinden sonra kalan düzenleyici boşlukları doldurmak için hazırlandı.

Rus parlamentosunun alt meclisindeki Finansal Piyasalar Komitesi başkanı Anatoly Aksakov’un yakın tarihli bir açıklamasına göre, yeni yasanın Devlet Duması’nın bahar oturumunda ve kripto para birimi işlemleriyle ilgili Rus Vergi Kanununda yapılacak değişikliklerle birlikte kabul edilmesi bekleniyor.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin