Rusya kripto yasağını reddetti, düzenleme yolunu seçiyorlar
Rusya kripto yasağını reddetti, düzenleme yolunu seçiyorlar

Rusya kripto yasağını reddetti, düzenleme yolunu seçiyorlar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Rusya’nın resmi makamlarının çoğunun bir yasak yerine kripto düzenlemelerini desteklediği bildiriliyor. Rusya’daki ajanslar, geçen hafta korkulduğu gibi genel bir yasak yerine kripto para düzenleme yol haritasından yana.

Rusya düzenlemeyi seçiyor

Reuters’e göre, Rus yetkililer, kripto para birimlerinin ticaretini ve madenciliğini sektöre doğrudan bir yasak getirmeden kısıtlamak ve düzenlemek için bir plan ortaya koydular.

Yol haritasındaki eylem planı çeşitli tarihler içeriyor. Mayıs ayına kadar Rusya, eşler arası işlemler için bir uyumluluk platformuna sahip olmak istiyor. Kasım ayına kadar, Mali Eylem Görev Gücü tarafından önerilen kara para aklama karşıtı yönergeleri kullanmayı hedefliyor. Bununla beraber 2022’nin sonunda, kripto borsaları için kayıt kurallarının yürürlükte olması gerekiyor.

Belge ayrıca, ülkede faaliyet gösteren ve kripto işlemlerini ifşa etmeyen işletmeler için cezalar önermekte. Hatta Rus vatandaşlarının tüm kripto varlık varlıklarını bildirmelerini zorunlu kılacak kadar ileri gidebilir.

Yol haritasının tasarımında yer alan kurumlar tarafından tamamen benimsendiği ve Başbakan Yardımcısı Dmitry Chernyshenko tarafından imzalandığı bildiriliyor.

Başkan Vladimir Putin’in önerilen yol haritasını desteklemesi bekleniyor. Geçen hafta Putin, Rusya Merkez Bankası tarafından ortaya konan kripto para birimleri yasağına karşı çıkarak, merkez bankasının “teknolojik ilerleme yolumuza engel olmaması gerektiğini” belirtti. Ayrıca, endüstrinin düzenlendiğini ve vergilendirildiğini varsayarsak, Rusya’nın güç fazlası nedeniyle kripto madenciliğinde rekabet avantajını koruyabileceğini öne sürdü.

Rus merkez bankası hâlâ yasaklamaktan yana

Rusya’nın düzenleme yol haritası, geçen hafta Rusya Merkez Bankası tarafından önerilen önceki kapsamlı yasağa göre kripto endüstrisi için daha elverişli görünüyor.

O zaman, Rusya’nın merkez bankası, finansal istikrar konusundaki endişeleri öne sürerek kripto para işlemlerinin yasaklanması çağrısında bulundu. Ayrıca, enerji yoğun sürecin çevresel etkisi nedeniyle kripto madenciliğinin yasaklanması çağrısında da bulundu. Banka ayrıca finansal kurumların kripto varlıklarına yatırım yapmasının yasaklanması konusu üzerinde durdu.

Rusya Merkez Bankası, bugün açıklanan yol haritasına aşina olduğunu ifade etti. Ancak, “bir federal yasa hazırlamak, bir yasak koymak… [ve] ayrıca bu yasağı ihlal etme sorumluluğunu belirlemek” gerektiğini belirterek daha güçlü kısıtlamalar için çağrıda bulundu.

Bankanın finansal istikrar başkanı Elizaveta Danilova, bankanın kripto para birimlerinin sahipliğini yasaklamayı amaçlamadığını da sözlerine ekledi.

Rusya Merkez Bankası, önerdiği tavsiyeleri tek başına uygulayamaz, bu da önümüzdeki aylarda diğer Rus kurumlarıyla müzakerelere devam etmesi gerektiği anlamına gelir.

cryptobriefing


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin