Kripto para birimleri konusunda erkekler, kadınları geçiyor
Kripto para birimleri konusunda erkekler, kadınları geçiyor

Rusya: “Kripto paralar, küresel finansal istikrarı tehdit etmiyor.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rusya Merkez Bankası, kripto paraların küresel işlem hacmi çok düşük olduğu için bu para birimlerinin henüz küresel finansal sistemin istikrarını etmediğini belirten bir rapor yayınladı.

Rusya: “Kripto paraların finansal sisteme olan etkisi önemsiz.”

Araştırma makalesinde, Finansal İstikrar Kurulu’nun kripto para birimi terimi yerine kripto varlık ifadesinin kullanımını teklif ettiği belirtiliyor. Bunun nedeni olarak da bunların kriptografi ve dağınık cüzdan teknolojisine bağlı birer finansal varlık olarak ele alınabileceği ifade ediliyor. Rapora göre, kripto varlıkları küresel finansal istikrar açısından bir risk teşkil etmiyor. Çünkü kripto varlık hareketlerinin hacmi küresel finansal sistemin ölçeğine kıyasla çok düşük. Rapora göre bu segmentin finansal sisteme olan etkisi önemsiz.

Bununla birlikte rapora göre, kripto varlıklarının daha fazla pazar büyümesi elde etmesi, perakende ve kurumsal yatırımcıların, bankaların ve diğer piyasa oyuncularının piyasaya büyük çaplı katılımı durumunda finansal istikrar riskini oluşturabileceği de belirtiyor. Merkez bankasının raporuna göre, kripto varlıkların yüksek fiyat oynaklığı, onların güvenilir bir değer standardı, değişim araçları ve değer deposu olmalarını engelliyor.

Rusya, kripto paraları ve tokenleri “mülk” olarak nitelendiriyor

Ayrıca raporda, kripto varlıklarına yatırım yapılmasına bağlı yatırımcı haklarının korunması, kara para aklama ve terörizmin finansmanı önlenmesi alanındaki riskler, piyasadaki likidite sıkıntısı, operasyonel riskler ve kaldıraç kullanımı gibi çeşitli konular özetleniyor.

Bu ayın başlarında Rusya, kripto para sektörünün düzenlenmesi amacıyla oluşturulan ilk tasarıyı onayladı. Onaylanan bu tasarı, kripto para birimlerini ve tokenleri “mülk” olarak nitelendiriyor. Aynı zamanda kripto para birimleri ve Blockchain teknolojisiyle ilgili tanımlamaları belirliyor. Geçtiğimiz hafta Sberbank ve Ulusal Uzlaşma Deposu, ülkenin ilk resmi ICO’su pilotunu açıkladı. Sberbank yöneticisi Igor Bulantsev’e göre, Rusya ICO piyasası çok ümit verici ve banka müşterilerinin bir çoğu bu yeni para toplama yöntemi ile yakından ilgileniyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin