Rusya ICO'lar için katı düzenlemeler getiriyor

Rusya ICO’lar için katı düzenlemeler getiriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rusya ICO’lar için katı düzenlemeler getiriyor. Rusya İletişim Bakanlığı tarafından ICO’lar için yeni bir yönetmelik seti hazırlıyor. Token satışları düzenleyen şirketler, yatırımcıların tokenlerini geri satabileceklerini garanti etmek zorunda kalacaklar. Madeni para ihraççıları, bir Rus banka hesabında en az 100 milyon ruble sermayesinin olduğunu kanıtlamak zorunda kalacak.

Yeni düzenleme, satışları düzenlemeyi ve yatırımcıların haklarını korumayı amaçlıyor

Rusya Telekomünikasyon ve Haberleşme Bakanlığı, ilk para teklifleri (ICO) için katı kurallar getiren yeni bir kararname hazırladı. Yeni düzenleme, bakanlığın resmi “portal regu.gov.ru” adresinde yayınlandı. Taslak düzenleme, satışları düzenlemeyi ve yatırımcıların haklarını korumayı amaçlıyor. Ayrıca dijital tokenler “kriptografik algoritmalar yoluyla oluşturulan dağıtılmış bilgi sisteminde kayıt” olarak tanımlanırlar.

Rusya ICO'lar için katı düzenlemeler getiriyor
Rusya ICO’lar için katı düzenlemeler getiriyor

Tokenler sadece ruble karşılığında satılacak

Yeni düzenlemeye göre, ICO’ları yürüten şirketler tokenlerin nominal bir fiyata geri alabileceklerini garanti etmeli. Kararnamede, girişimlerin en az 100 milyon ruble (1,7 milyon dolarlık) sermayeye sahip olması gerektiği belirtiliyor. Şirketler, bir Rus banka hesabı açtırmak ve tokenlerini sadece ruble karşılığında satmak zorunda kalacak. Kitle fonlamasından yararlanan işletmeler, Rusya Federasyonu’na kayıtlı olmalı ve kripto para yayınlamak için lisans almış olmalı. Ayrıca gönüllü olarak Telekom Bakanlığı’na özel bir akreditasyon programı için de başvurabilirler.

Şirketler topladıkları fonu sadece tokenleri geri alabilmeyi garanti ettiği zaman finanse edebilir

Düzenlemeye göre, şirketler topladıkları fonu sadece tokenleri geri alabilmeyi garanti ettiği zaman finanse edebilir. Diğer bir deyişle, aldıkları para, satış sırasında söz verildiği şekilde yatırılmalı. Bu yükümlülüklere uyum bakanlık tarafından sözleşmeli şirketler tarafından izlenecek.

Düzenleme, kripto sektörü temsilcileri tarafından eleştiriliyor

Düzenleme, ICO’larla ilgili bazı önemli hususları kapsamayan kripto sektörü temsilcileri tarafından eleştiriliyor. Belgede, yatırımcılara indirimli fiyatlarda token satın alma fırsatı veren ön satış hakkında bir şey söylenmemekte. Belirli bir süre için paranın yeniden satılmasını yasaklayan herhangi bir kural seçeneği de belirtilmiyor.

Rusya ICO'lar için katı düzenlemeler getiriyor
Rusya ICO’lar için katı düzenlemeler getiriyor

“Mincomsvyaz bu finansal platformları yönetmemeli.”

Rus kripto topluluğunun üyeleri, kuralların çok ileri gittiğini ve Duma’da getirilen yasalarla senkronize olmadığını iddia ediyor. Rus kripto Para ve Blockchain’in Derneği’nin yöneticisi olan Arseniy Shteltsin, konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

Mincomsvyaz bu finansal platformları yönetmemeli.

Rusya ICO’lar için katı düzenlemeleri uygulamaya koyacak

Rusya ICO’lar için katı düzenlemeleri uygulamaya koyacak. Dijital ekonomiyi düzenlemeyi amaçlayan iki vergi tasarısı da Rusya parlamentosu’na sunuldu. Maliye Bakanlığı tarafından kaleme alınan “Dijital Finansal Varlıklar Üzerine” isimli yasa tasarısı ise ICO’ları diğer kripto paralarla ilgili faaliyetlerle birlikte yasallaştıracak.

Eleştirmenler ayrıca, Telekom Bakanlığı tarafından hazırlanan kararnamenin Rus şirketlerini başka yerlerde, daha elverişli yargı bölgelerinde madeni para ödemelerini düzenlemeye zorlayacağından korkuyor. TMT Investments’ın yönetici ortağı olan Artem Inyutin, Kommersant’a verdiği demeçte, şunları söyledi:

 Rusya’da tek bir ICO görmedik. Tüm satışlar yurt dışında gerçekleştirildi.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

News.bitcoin

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin