Rusya Ethereum tabanlı ödeme sistemi geliştiriyor
Rusya Ethereum tabanlı ödeme sistemi geliştiriyor

Rusya Ethereum tabanlı ödeme sistemi geliştiriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rusya Ethereum tabanlı bir ödeme sistemi geliştiriyor. Rusya Merkez Bankası yetkilisinin Salı günü yaptığı açıklamaya göre, Avrasya Ekonomik Birliği (EAEU) genelinde SWIFT finansal mesajlarını iletmek üzere Masterchain Blockchain yazılımını kullanmayı düşünüyor.

“Masterchain dahil olmak üzere birçok kaliteli teknolojileri inceliyoruz.”

Merkez bankasının gözetimi altında kurulan Rusya’nın FinTech Derneği, 2016 yılında Ethereum tabanlı yazılımın denemelerini başarıyla gerçekleştirdi ve 2017’de çalışma versiyonunu tamamladı. Rusya Merkez Bankası başkan yardımcısı Olga Skorobogatova, konuya yönelik şu açıklamaları yaptı:

Aktif bir tartışma sürüyor ve biz Masterchain dahil olmak üzere birçok kaliteli teknolojileri inceliyoruz.

Rusya Ethereum tabanlı ödeme sisteminin mevcut ödeme sistemlerinin tersine çevrilmesine olanak tanıyacak

Olga Skorobogatova, blok zincirinin EAEU içindeki ödemeler için uluslarüstü bir altyapı yaratabileceğine ve üye devletlerin mevcut ödeme sistemlerini tersine çevirmesine olanak tanıyacağını söyledi. Bu nedenle geniş bir inceleme kapsamında, Masterchain’in değerlendirildiğini açıkladı.

Banka, öncelikle Rusya içindeki seçim platformunu daha sonra EAEU çapında bir sistem olarak kullanıma sunmayı planlamakta. Masterchain üzerinde daha fazla müzakerenin gerçekleşebileceği bir konuya gelince, Olga Skorobogatova, bu projeyle ilgili seçeneklerin bu yıl fazla gündeme geleceğini belirtiyor.

Rusya Merkez Bankası, Blockchain ve kripto para alanında aktif olarak yer almakta

Rusya Merkez Bankası, Blockchain ve kripto para alanında aktif olarak yer almakta. Buna rağmen özellikle son dönemde kripto para sektörüne karşı katı bir yaklaşım sergiliyor. Rusya Merkez Bankası 2017 yılında, kripto yatırımları ve ülkedeki kripto para birimlerini satan web sitelerinin kullanımıyla ilgili riskler konusunda çeşitli uyarılar yayınladı.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Coindesk

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin