Rusya dünyaca ünlü kripto para platformuna erişimi engelledi!
Rusya dünyaca ünlü kripto para platformuna erişimi engelledi!

Rusya dünyaca ünlü kripto para platformuna erişimi engelledi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rusya hükûmeti eşler arası kripto para ticaret platformu LocalBitcoins’e erişimi engelledi. Yasaklamanın arkasında sitenin yasa dışı bilgileri halka yaydığı iddiası yatıyor.

Rusya daha önce de LocalBitcoins’e erişim yasağı getirmişti

Roskomnadzor olarak da bilinen Rus telekomünikasyon ve kitle iletişim düzenleyicisi, eşler arası BTC ticaret platformu LocalBitcoins’i bir kez daha yasakladı. Rus düzenleyici, dört yıl önce P2P platformuna erişimi ilk kez kısıtlamıştı. Bu yılın temmuz ayının başlarında, düzenleyici bir kez daha, LocalBitcoins’in halka yasa dışı bilgileri yayıyor olabileceğini iddia ederek siteye erişimi engellemeyi amaçladığını belirtmişti. Yasak, Rus kripto topluluğundaki karışıklığı daha da körükledi.

Rusya’da kripto para birimleri yasa dışı değil ve vatandaşlar istedikleri zaman alım/satım yapabiliyor. Bununla birlikte yasal ödeme olarak tanınmadıkları için dijital para birimleriyle ödeme yapmak yasaklanmış durumda. VPN’lerin oldukça yaygın hale geldiği bir çağda Localbitcoin yasağı, düzenleyicinin istediği kadar etkili olmayabilir.

VPN ile giriş yapılabilse de yasağın yankıları global olabilir

Rus vatandaşları için VPN’ler, düzenleyici tarafından uygulanan sürekli kısıtlamalar nedeniyle özellikle kritik öneme sahip. Popüler mesajlaşma devi Telegram da aynı nedenlerle hükûmetin yasağından muzdaripti. Ülkedeki LocalBitcoins kullanıcıları konumlarını maskelemek için halihazırda VPN’lere yöneliyor.

Rusya, eşler arası dijital para piyasasında dünyanın en büyük oyuncularından biri konumunda. Coin Dance verilerine göre, Ruslar 10 Ekim’de sona eren haftada yalnızca LocalBitcoins’te 585 milyon dolar değerinde dijital para ticareti yaptı. Bu nedenle, Rus düzenleyicisinin yasağının dünya çapında geniş kapsamlı etkileri olabilir. Rus düzenleyici, yakın zamanda Binance’i de kara listeye aldı ve kripto borsasının kendi web sitesinde ülkede dağıtımı yasak olan bilgiler içerdiğini iddia etti.

coinnounce


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin