Rusya, dolar rezervlerini kısmen dijital varlıklarla değiştirmeyi düşünüyor
Rusya, dolar rezervlerini kısmen dijital varlıklarla değiştirmeyi düşünüyor

Rusya, dolar rezervlerini kısmen dijital varlıklarla değiştirmeyi düşünüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber –  Rusya hükümeti, ülkenin ABD dolarına bağımlılığını sınırlamak için çalıştıklarını belirtti. Dışişleri Bakanlığı yakın zamanda para rezervlerindeki ve ticaret anlaşmalarındaki doları gelecekte dijital varlıklarla kısmen değiştirmenin mümkün olduğunu açıkladı.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Alexander Pankin, Interfax haber ajansına verdiği son röportajda, genişleyen ABD yaptırımlarının olumsuz etkilerine karşı koyma çabalarında Rusya Federasyonu’nun dedollarizasyona vurgu yaptığını belirtti. Üst düzey diplomat, ABD dolarının iç ekonomi ve dış ticaret operasyonları üzerindeki etkisini sınırlamaya yönelik ve yaptırım risklerini azaltmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Ancak, bu yaptırımlarla ilgili zorluklar devam ediyor ve Pankin, Rusya’nın büyük ticaret ortaklarıyla yaptığı anlaşmaların, kullanılan para birimi bağlamında korumaya ve istikrara ihtiyacı olduğunu belirtti. Moskova şu an için euro ödemeleri ve transferleriyle değil, ABD doları ödemeleriyle ilgili yaptırım tehditleriyle karşı karşıya. Pankin, bunların ABD bankaları ve Washington’daki yetkililerin şüpheli gördükleri işlemleri engellemesine izin veren takas sistemlerinden geçtiğini açıkladı.

Bu koşullar altında Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un yardımcısı, doların ülkenin döviz rezervlerindeki payını ve uluslararası yerleşimlerde kullanımının daha da azaltılmasının uygun olduğunu düşünüyor. Pankin, Rusya’nın ABD itibari parasını diğer ulusal ve bölgesel para birimleriyle ve gelecekte muhtemelen bir tür dijital varlıkla değiştirebileceğini açıkladı.

Rusya ve dijital para ilişkisi ne durumda?

Dışişleri Bakanlığı’nda uluslararası ekonomik işbirliğini denetleyen Alexander Pankin, bunun ikili, bölgesel ve çok taraflı formatlarda önemli çabalar gerektireceğini belirtti. Hükümet yetkilisi, devletler ve ticari yapılar arasında yerleşik işbirliği modellerinin yeniden düzenlenmesi ve yeni yerleşim sistemlerinin işleyişini destekleyecek uygun mekanizmaların tanıtılması gerekeceğini belirtti.

Pankin’in yorumları, Başkan Vladimir Putin’in Washington’u, anlık siyasi kazanç uğruna doları baltalayarak “ABD’nin oturduğu dalı kestiği” konusunda uyarmasının ardından geldi. CNBC gazetecisi Hadley Gamble ile konuşan Rus lider, kripto para biriminin değerli olduğunu ve var olma hakkının olduğunu kabul etti. Geçen hafta Kremlin tarafından yayınlanan röportajda, kriptonun gelecekte petrol ve diğer enerji kaynaklarının ticaretinde yerleşimler için kullanılabileceğini belirtti.

 

 

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin