Rusya Blockchain atılımıyla 2019'da büyük ses getirecek.
Rusya Blockchain atılımıyla 2019'da büyük ses getirecek.

Rusya Blockchain atılımıyla 2019’da büyük ses getirecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rusya Federasyonu, 2019 yılında bankacılık alanına Blockchain’i entegre etmek adına çalışmalara başladı. Rusya Blockchain atılımıyla büyük ses getireceğe benziyor.

Finansal kuruluşların harcamaları %20 azalacak

Rusya Merkez Bankası, 383-P On Money Transfer Rules yönetmeliğinde Blockchain teknolojisinin işlemlerde kullanımını da kapsayan bir dizi değişiklik yaptı. Dijital kredi ve akreditif sözleşmelerinin uygulanmasıyla finansal kuruluşların harcamalarını %20 oranında azaltmaları bekleniyor.

Yasal gelişmeler, tarafların ticari işlemlere dijital kredi ve akıllı sözleşmelerden yararlanmalarını sağlayacak. Bu yeni araçlar, işlemleri hızlandıracak ve işlem maliyetlerini ortalama %20 oranında azaltacak. Teknolojiler yasal hale getirilecek ve 2019’da kamuya açık hale gelecek.

Ortalama işlem vadesi 10 gün kısalacak

Rusya Bankası’nın açıklamasına göre, dijital kredi defterleri işlem masraflarını önemli ölçüde azaltacak. Bu, ortalama işlem vadesinin geçerli 18 gün yerine sadece 8 gün olacağı anlamına geliyor.

Masterchain büyük olasılıkla böyle işlemler için Bank of Olga Olga Skorobogatova’nın Başkan Yardımcısı tarafından, ana Blockchain platformu olarak seçilecek. Bu yıl zaten dijital kredi defterleri kullanılabilir hale gelirken, 2019 teknolojinin kitlesel olarak benimsendiği yıl olacak.

Rusya Blockchain atılımını 2019’da gerçekleştirecek

Gözden geçirilmiş yönetmelik sadece, anlaşmaya katılan katılımcıların belgeleri e-postayla göndermelerine izin vermekle kalmayacak, aynı zamanda dağıtık elektronik sistemler aracılığıyla aktarmalarını sağlayarak tüm operasyonların şeffaflığını artıracak.

Rus mali makamları, SWIFT’in Rus eşdeğeri Finansal Mesajlar İletim Sistemini 2019’a kadar Blockchain’e geçirmeyi planloıyor. Projenin gerçekleşmesinin kesin tarihi, EAEU üyesi merkez bankalarının temsilcilerinin ortak çalışma grubu tarafından belirlenecek.

bitnovosti

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Rusya Savunma Bakanlığı Blockchain araştırma laboratuvarı inşa ediyor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin