Rusya Merkez Bankası'ndan dikkat çeken dijital para açıklaması:
Rusya Merkez Bankası'ndan dikkat çeken dijital para açıklaması: "SWIFT'i ortadan kaldırabilir."

Rusya Bitcoin ve kripto paraları legal hale getiriyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin ve kripto paralar bazı ülkelerde serbest ve regüle edilmiş finansal piyasalarda işlem görüyor. Bazı ülkelerde ise Bitcoin ticareti yapmak suç ve Bitcoin ticareti yapanlar para ve hapis cezasına çarptırılabilirler. Ülkelerin Bitcoin ve kripto paralara yönelik tutumları ise dinamik bir yapı arz ediyor. Her an ülkelere kripto paralar konusunda tutumlarını değiştirebilir.

Rusya, devlet politikası olarak Bitcoin ve kripto paralara yönelik katı bir tutum sergiliyordu. Ancak son dönemde verilen bazı mahkeme kararları Rusya’nın Bitcoin konusunda katı tutumunu hafifleteceği yönde sinyaller veriyor.

Rusya Bitcoin ve kripto paraları legalleştiriyor!

Rusya meclisi Duma tarafından hazırlanan bir yasa tasarısına göre Bitcoin ve kripto paralar bir mülk olarak tanımlanacak. Sonuç olarak Bitcoin, Rusya’da ticarete konu olan bir emtia halini alıyor. Muhtemelen Rusya’da Bitcoin mülk olarak tanımlandıktan sonra ticareti üzerinden vergi de alınacak.

Hindistan yönetimi ise dünya ülkelerine göre ters yönde hareket ederek Bitcoin ve kripto para ticareti üzerine ciddi engel getiren bir yasa tasarısı üzerinde çalışıyor. Eğer ilgili tasarı yasalaşırsa Hindistan’da Bitcoin ticareti yapanlar hem para cezası hem de hapis cezası ile karşı karşıya kalabilecek.

Aşağıdaki harita WikiPedia.org sitesinden alındı. Bitcoin ve kripto paraların resmi statüsü harita üzerinde renklendirilmiş durumda.

Yeşil: Bitcoin ticareti legal ve serbest.

Sarı: Bitcoin hakkında bazı kısıtlamalar var.

Pembe: Bitcoin hakkına eski kanunlara göre içtihat çıkarılıyor. Bitcoin yasak değil ama bazı kısıtlar var.

Kırmızı: Bitcoin’in yasak olduğu ülkeler.

Siyah: Veri yok.

Financemagnates.com

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin